Болници си поръчват конкретни пациенти заради печалба

  • 17 юни 2016 08:19

  • 3208
  • 2
Болници си поръчват конкретни пациенти заради печалба
©

За нова скандална схема за припечелване на още някой лев разказа журналистката Генка Шикерова в ефира на Нова тв. Става въпрос за болнични заведения у нас, както и за Бърза помощ, които въртят бизнес с това какви пациенти да приемат и оперират, за да спечелят повече пари.

Поредна нагла схема в болниците е разкрита. Оказва се, че болници си поръчват конкретни пациенти заради печалба от евентуални интервенции и без значение дали животът им виси на косъм.

Мариана Ганева разказва, че викат Спешна помощ, след като майка й претърпява инцидент. "Пристигна лекаря и й направи първичен преглед. Питах дали ще отидем в "Пирогов", но ми каза, че в болницата има ремонт и не е добре да ходим там. Принципът е пациентите да се карат в най-близкото лечебно заведение. По неясни причини обаче линейката подмина "ИСУЛ", "Окръжна болница" и "София мед" и отиде в Ортопедична болница "Витоша". Нямахме претенции в онзи момент. Дежурният лекар, който ни прие каза, че трябва да й се направи операция и то спешна", заяви тя. Това е преценено от медикът, който само е погледнал майка й.

Жената умира по-късно след възникнали усложнения.

В разговор с директора на болницата Мариана чува следните думи: „Благославям ви да се смирите и по-лесно да преодолеете загубата на вашата майка. Притеснявам се, че има много нагли адвокати, които искат да припечелят някой лев. От тази гледна точна ви казвам да не ни притеснявате, моля ви, оставете ни намира.. Тия стресове ще ми дойдат излишно."

Мариана Ганева чака все още отговор от здравното министерство защо майка й не е откарана до най-близката болница.

Друг мъж, разказва как линейките возят до там, от където им се плаща, без значение колко е спешно положението. Директорът на Спешна помощ не е открит за коментар.

"След среща с лекари, за които има подадени сигнали за злоупотреби, те или отрекаха, или отказаха коментар", разказа Шикерова.

"Един от основните проблеми, за който алармират и лекарите е, че в България пациентите не си знаят правата. Ще направя всичко възможно в следващи репортажи да науча всички нуждаещи се да си знаят мястото и как да потърсят най-адекватно лечение. Хората не знаят какво подписват, когато някой доктор им даде лист с три букви и ти каже подпиши",  а после страдат, каза още тя.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3208 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Джипи

2016.06.20 | 09:47

1
Иде Генке да питаш ужким директора на новоплатената да бъде УМБАЛ Еврохоспитал - Пловдив, дм Джу..ов как се плащат по 100 кинта на всяко джипче като мен за да му пращаме болните си само в неговата болница. Чиста печелба
Луд ,по луд , Москов

2016.06.20 | 09:50

2
Това е риформата на лудия !Колкото се може повече умряли !Краварска доктрина ,а Моско лиже ли лиже ,срещу заплащане !

Добави коментар

Водещи новини