Червеното вино предотвратява появата на рак

  • 03 юли 2018 09:44

  • 1151
  • 2
Червеното вино предотвратява появата на рак
©

Бразилски учени установиха, че антиоксидантът ресвератрол в червеното вино предотвратява появата на рак, като спира образуването на протеини, характерни за 50 процента от туморите, съобщи в. "Дейли мейл".

Колко червено вино обаче трябва да изпие човек, за да бъде постигнат този ефект, не е ясно.

Антиоксидантът ресвератрол е характерен също за боровинките и фъстъците. 

Учените от федералния университет в Рио де Жанейро са анализирали ефекта на ресвератрола върху протеина р53. Той обикновено потиска развитието на туморите, като убива раковите клетки. Когато мутира, обаче образува купове, които подхранват болестта.

Резултатите показват, че антиоксидантът спира струпването на протеина, както и мултиплицирането и разпространяването на раковите клетки.

Последвайте канала на

БТА
1151 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.07.03 | 18:57

2
ууу, отдавна си правя профилактика
виното и истината

2018.07.03 | 10:28

1
Когато се пие по малко, виното е полезно във всякакви количества...

Добави коментар

Водещи новини