Рецептата за бързо отслабване: Спрете кафето, солта и стреса

  • 07 август 2015 12:37

  • 11248
  • 3
Рецептата за бързо отслабване: Спрете кафето, солта и стреса
©

Има няколко причини, заради които напълняваме. Направили сме списък с идеи, как да премахнем тези излишни килограми. Само следвайте инструкциите по-долу и ще получите бързи резултати за нула време, пише "За жената".

1. Пазарувайте от щандовете със здравословни храни

Ако си направите списък за пазаруване предварително и го следвате стриктно, ще ви е по-лесно. Просто, когато имате списък и забодете глава в него, не следвате изкушенията, които могат да повлияят на избора ви. Обърнете внимание на щандовете със здравословни храни, където можете също да намерите изкушение, но здравословно.

2. Не стойте до късно вечерта

Когато си почивате, давате почивка и на хормоните си, които обичайно ви държат под напрежение през деня и вероятно те ви карат да се храните по-често, за да ви държат във форма през деня. Затова спете не по-малко от 7 часа на денонощие. По-малкото сън предизвиква дисбаланс в хормоналната обмяна и по-специално на хормоните лептин и грелин. Лептинът изпраща сигнали до мозъка, за да напомни на тялото ви, че няма нужда от храна, а грелинът предизвиква глад.

3. Не яжте толкова бързо

Бързото хранене е вредно по няколко причини. Първо, натоварвате неимоверно много храносмилателната си система, не извличате както трябва всички хранителни съставки от храната, която поемате. Това, което е в пряка зависимост с прекомерните килограми, е че бързото хранене води до преяждане. На тялото са му необходими около 20-30 минути, за да подаде сигнал, че сте сити. Ако се храните бързо, докато подаде сигналите, вие ще сте поели още допълнително количество храна и то ще бъде в излишък, над пределната норма на засищане, а съответно ще се добави към излишните килограми.

4. Не пропускайте хранения

Не пропускайте закуската! Това води до повече и по-чести хранения през деня.

5. Пийте повече вода

Консумацията на около 2 литра вода не само че е много полезна за храносмилането, а оставя по-малко място за храна в стомаха ви. Запомнете, че пиенето на вода, не на газирани и подсладени течности е полезно. Те не могат да заместят водата.

6. Спрете да се храните с полуфабрикати

Изключително вредни са, пълни със сол и мазнини, които директно се “лепят” на дупето ви.

7. Спрете кофеина

Кофеинът спомага за производството на хормон, който е отговорен за паническите атаки. Става една верижна реакция от свързани помежду си процеси, които водят да напълняване.

8. Избавете се от стреса

Колкото можете по-скоро. Ясно е, че е трудно, но поне направете опити. Откъсвайте се възможно най-често от ежедневните си задачи и се посвещавайте на релакс сред природата, срещайте се по-често с приятели, просто се забавлявайте повече. Това не е безотговорно и не го правете с чувство на вина. Полезно е за здравето ви като цяло, а в частност и за отслабването, защото се спира производството на хормони на стреса, които карат тялото да запазва храната под формата на резервни мазнини, понеже чувства заплаха.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11248 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.12.07 | 10:28

1
спрете кафето, солта и стреса и си вземете мацката от снимката - нал тъй

2016.12.07 | 10:28

3
мацката съм я чyкал, мирише й пyтката на спeрма

2016.12.07 | 10:28

2
И срете да четете неща от хора които не разбират :)

Добави коментар

Водещи новини