-
24 септември 2014 07:55
- 1853
- 2
6 оцветители и консерванти увреждат ДНК. Български учени са удостоверили категорично това за 6 разрешени Е-та, които се добавят в храните, пише "24 часа".
Всяко увреждане на ДНК е потенциал за развитие на рак, каза доц. Георги Милошев, който ръководи Лабораторията по молекулярна генетика в Института по молекулярна биология на БАН. Там са провеждани експериментите.
Тези Е-та се съдържат в консерви, в меса, оцветени сладкиши и колбаси и дори в кафето.
Последвайте канала на
Свързани новини
Коментари 2
Добави2014.09.28 | 10:38
Добави коментар
Водещи новини
МААЕ: Иран вече е монтирал четири от осемте си нови инсталации от центрофуги за обогатяване на уран
29 юни 202406:48
Байдън не е обсъждал оттегляне на кандидатурата си за преизбиране, заяви негов говорител
29 юни 202406:25
Зеленски заяви че десетима цивилни са били върнати от плен в Русия и Беларус
29 юни 202406:35
Отбелязваме Деня на река Дунав
29 юни 202406:16
Ето какво време ни очаква днес
29 юни 202406:05
Един от критичните дни, противоречив по своята природа
29 юни 202405:59
Министър Владимир Малинов освободи от длъжност изпълнителния директор на БЕХ
28 юни 202420:46
ДПС-Пловдив сне доверието си от Рамадан Аталай, искат оставката му от парламента
28 юни 202420:53
Татяна Буруджиева: Представителната демокрация е пробита отвсякъде, но партиите се трансформират
28 юни 202421:17
2014.09.28 | 10:40