Байдън пожела на Мъск късмет в пътуването до Луната

  • 03 юни 2022 22:59

  • 3091
  • 6
Байдън пожела на Мъск късмет в пътуването до Луната
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в разкритикува компанията Тесла  и направи съпоставка между нея и компанията Форд, а после пожела "много късмет" на главния изпълнителен директор, милиардера Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, в пътуването му до Луната. Всичко това дойде след изказване на Мъск, в което той изрази резерви за състоянието на американската икономика, съобщава БТА.

Мъск написа в имейл до ръководството на Тесла, че "има много лошо усещане за състоянието на икономиката" и заяви, че ще се наложи съкращаване на около 10 процента от служителите.

Мъск подготвя съкращения в "Тесла" заради робот

Байдън заяви, че проблемът може да е в самата компания на Мъск. "Докато Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, говори за това, Форд увеличава рязко своите инвестиции", посочи Байдън. "Форд увеличава инвестициите си и конструира нови електромобили", добави той.

"Така че, нали знаете, много късмет в пътуването до Луната", отбеляза саркастично Байдън.

Мъск отговори в Туитър с "Благодаря, г-н Президент", добавяйки линк към решението на НАСА да предостави на компанията на Мъск "Спейс екс" договор за строежа на космически кораб, който да отведе астронавти до Луната.

Това не е първата размяна на язвителни реплики между 79-годишния президент, който си признава, че понякога избухва, и 50-годишния милиардер, станал най-богатия човек в света и насочил вниманието си към политическите дебати в САЩ и Туитър.

Електрическите автомобили заемат централно място в плана на Байдън да превърне САЩ във водеща производствена сила, да се конкурира с Китай и да избегне глобално затопляне. Но той отделя повече внимание на детройтската фирма, конкурент на Мъск, отбелязва Ройтерс. От своя страна Мъск често е отправял язвителни туитове към държавния глава на САЩ, в които се оплаква, че не получава признание за постиженията си.

Миналият месец Мъск заяви, че няма повече да гласува за членове на Демократическата партия на САЩ, която според него се е превърнала в "партията на разделението и омразата". Освен това той заяви, че ще възстанови достъпа на експрезидента Доналд Тръмп до Туитър, след като получи контролен пакет от акциите на компанията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3091 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
баба гицка

2022.06.04 | 14:09

6
тръмп е тъпак и руски лизач
мики маус

2022.06.04 | 12:50

5
от десет опита един успешен път има до МКС, тръгнал до Луната -тцтцтцтц

2022.06.04 | 09:40

4
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИИИ
цска

2022.06.04 | 06:55

3
дано се не върне този крадец
направо

2022.06.04 | 00:09

2
збит
Каръдайь

2022.06.03 | 23:49

1
Къде е семейство Форд къде е селячето Мъск :)

Добави коментар

Водещи новини