Илон Мъск се изнервя

  • 19 май 2022 11:38

  • 6192
  • 2
Илон Мъск се изнервя
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

"Тесла" (Tesla), най-известният производител на електромобили в света, изгуби мястото си в индекса И Ес Джи за околна среда, социално отношение и управление (ESG - Environmental, Social, and Governance) на индекса Стандард енд Пуърс 500 в Ню Йорк, съобщава специализираното издание "Бурсие" (Boursier.com).  Резултатите на "Тесла" са останали стабилни, но компанията е отстъпила терен спрямо световните си конкуренти.

Ес енд Пи Дау Джоунс (S&P Dow Jones Indices), една от основните компании, осигуряващи индекси за пазарите, изрази освен това безпокойства за условията на труд и за начина, по който производителят сътрудничи в разследването за смъртни случаи и пострадали хора във връзка със системите за автономно управление на неговите коли. Сред изброените слабости са и липсата на стратегия за ниски въглеродни емисии и спазването на кодекса за поведение в бизнеса.

В анализа за компанията се изтъкват две отделни събития, свързани с твърдения за расова дискриминация и лоши условия на труд в завода на "Тесла" във Фримонт (щата Калифорния), както и разследването на Националното управление за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) след няколко смъртни случая и пострадали, свързани с автопилота, заяви Маргарет Дорн, която отговаря за индексите И Ес Джи за Ес енд Пи Дау Джоунс в Северна Америка.

Реакцията на Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, не закъсня и се появи както обикновено чрез поредица язвителни послания в "Туитър" (Twitter) - социалната мрежа, за чието придобиване той преговаря в момента. 

Мъск: Сделката за Twitter не може да продължи, ако няма доказателство за под 5% спам акаунти

Мъск отбеляза, че американският петролен гигант "Ексън" (Exxon) е класиран от Ес енд Пи 500 сред десетте най-добри компании в света по отношение на околната среда, социалното отношение и управлението (И Ес Джи), докато "Тесла" не фигурира в списъка, така че според него И Ес Джи е измама.

"Политическите нападки срещу мен ще се засилят впечатляващо пред идните месеци", допълва той в друго послание, в което също отправя критики срещу индекса.

Калина Христова
6192 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
да му мисли майка му

2022.05.19 | 23:15

2
как да ги заработва тия милярди накикерена

2022.05.19 | 11:50

1
Мъск действа с същата тактика както ДоКво от Корея с неговият корейски електронен долар (UST) . Първо срути , после бягай . Майстор Тричко . Щетите в размер от 40 милиярда щатски долара ли ? Ваш проблем .

Добави коментар

Водещи новини