Мъск подготвя съкращения в "Тесла" заради робот

  • 03 юни 2022 11:18

  • 2067
  • 1
Мъск подготвя съкращения в "Тесла" заради робот
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Главният изпълнителен директор на американската корпорация "Тесла" (Tesla) Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, обявил, че се подготвят съкращения в автомобилостроителната компания.

"Ще се наложи да бъдат освободени около 10 процента от служителите", е съобщил милиардерът в служебен имейл до ръководството на компанията, за който информира Ройтерс. В електронното писмо, което е озаглавено "Пауза при наемането на служители в глобален мащаб", Мъск пише, че "има много лошо усещане за състоянието на икономиката".

По-рано той обяви, че Денят на отворени врати на "Тесла" (Tesla AI Day) няма да се проведе на 19 август, а на 30 септември. Целта на събитието е неговата компания да убеди най-добрите софтуерни и хардуерни инженери да се присъединят към корпорацията.

"Дотогова може би ще имаме готов за експлоатация прототип на "Оптимус" (Optimus)", написа милиардерът в социалната мрежа. "Оптимус" е проект за създаването на хуманоиден робот, който е с приоритет за "Тесла", предаде БТА. 

Мъск призова служителите на "Тесла" да се върнат в офисите, или да напуснат

"Той може евентуално да бъде от полза при разрешаване на глобалния недостиг на работна ръка. Първоначално може да бъде използван да пренася различни неща във фабриките", твърди предприемачът. По-рано той съобщи, че роботът може да бъде пуснат на пазара още догодина.

Калина Христова
2067 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.06.03 | 12:36

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини