Тръмп: Да си в добри отношения с Путин е страхотно

20 април 2021 13:35

Тръмп: Да си в добри отношения с Путин е страхотно
© Getty Images/Guliver
3467 3

САЩ би трябвало да се опитат да изградят отношения с Русия, вместо да я тласкат все по-близо до Китай. Това заяви предходният президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за американския телевизионен канал FOX News.

„Да си в добри отношения с Путин е страхотно. Трябва да правим бизнес с Русия, да се разбираме с нея, вместо да я тласкаме към Китай“, коментира Тръмп.

Тръмп също така добави, че в момента „Русия и Китай набират сила заедно и съвместно“, отбелязва "Фокус"

На 15 април настоящият държавен глава на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в подписа указ за въвеждането на санкции срещу Русия. По-специално Вашингтон забрани на американските компании директно да купуват дългови ценни книжа, емитирани от Централната банка, Националния фонд за благосъстояние или Министерството на финансите на Руската федерация. 16 организации и 16 физически лица бяха санкционирани за връзки с намесата на Москва в американските избори, а осем граждани и юридически лица - за работа в Крим. Също така от Вашингтон ще бъдат изгонени 10 дипломати, които САЩ считат за представители на руските разузнавателни служби.

Тръмп с обещание към Републиканската партия

Според Тръмп последните събития потвърждават, че публикациите в американските медии за предполагаемата готовност на Руската федерация да изплаща възнаграждения на бойци в Афганистан за убийствата на американски войници са лъжа.

Припомня се, че през юни 2020 г. The New York Times съобщи, че определено звено от руското военно разузнаване насърчава талибаните да извършват атаки срещу военнослужещи от международната коалиция в Афганистан. Тръмп отбеляза, че американските разузнавателни служби признават тези версии за ненадеждни. В същото време през 2020 г. някои политически противници на републиканеца, който тогава беше президент на САЩ, го обвиниха, че е предал интересите на страната, тъй като той не е предприел незабавни действия срещу Русия в светлината на публикациите .

 

 

 

 

Novini.bg
3467 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ясновидец

2021.04.24 | 09:20

3
ето един умен американец,Тръмп е голям човек, а не като сегашният им президент

2021.04.20 | 13:51

2
На тоя свят никой не е успял да се разбере с руснаци и да работи с тях без да го лъжат и крадат.

2021.04.20 | 13:50

1
Е ДА, НО САМО АКО СИ НА ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА И СИ ПО-СИЛЕН ОТ РУСИЯ.

Добави коментар

Водещи новини