Тръмп с обещание към Републиканската партия

11 април 2021 08:14

Тръмп с обещание към Републиканската партия
© getty images
1430 2

Бившият президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския бе вчера домакин на вечеря в клуба си "Мар-а-лаго" на дарителите на Националния комитет на Републиканската партия, предаде Ройтерс.

"Събрали сме се тази вечер да говорим за бъдещето на Републиканската партия и какво трябва да направим, за да проправим път към победата за нашите кандидати", е заявил Тръмп според текста на речта му, с който се е сдобил Ройтерс.

"Заставам пред вас тази вечер пълен с увереност, че през 2022 г. ще си върнем Камарата и ще спечелим отново Сената. А след това, през 2024 г., републикански кандидат ще спечели Белия дом", е казал той.

Тръмп е добавил, че неговите собствени планове - по конституция той има право на още един 4-годишен мандат - трябва да почакат до междинните избори през ноември 2022 г.

Въпреки че Джо Байдън победи Тръмп на президентските избори миналата година, републиканецът спечели гласове сред някои демографски групи, които традиционно гласуват за Демократическата партия, в това число латиноси и афроамериканци. Според него ключът към победите през 2022 г. е Републиканската партия да стане защитник на американската работническа класа.

Полицаи съдят Тръмп

Въпреки че загуби изборите през 2020 г., Тръмп продължава да има активна роля в партията, което е нетипично за бивши президенти, които обикновено се оттеглят от светлината на прожекторите, след като напуснат Белия дом.

Novini.bg
1430 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.05.06 | 09:44

2
Тръмп не е загубил изборите , а ги спечели с голямо преимущество ! Байдън и шайката му ти фалшифицираха и откраднаха победата !
wtf!?!?!??!

2021.04.11 | 14:16

1
ей, как ми липсва оранжевото тупе...

Добави коментар

Водещи новини