Белият дом: Вашингтон и Москва продължават да обсъждат среща между Байдън и Путин

  • 19 април 2021 20:39

  • 721
  • 3
Белият дом: Вашингтон и Москва продължават да обсъждат среща между Байдън и Путин
© Getty Images/Guliver

Съветниците на президентите на САЩ и Русия Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През са разговаряли по телефона за възможността да бъде организирана първа среща на високо равнище между двамата държавни глави и ще продължат да я обсъждат, предаде Франс прес, като цитира изявление на Белия дом.

В телефонен разговор миналата седмица президентът на САЩ предложи на своя руски колега да се срещнат това лято в трета страна за среща, целяща стабилизиране на отношенията между двете съперничещи си сили. Финландия и Австрия изразиха готовност да бъдат домакини.

Москва изрази интерес към това предложение, което обаче беше засенчено от санкциите, които двете страни си наложиха взаимно миналата седмица.

Съветникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан разговаря днес по телефона с генералния секретар на руския съвет за сигурност Николай Патрушев.

Байдън поддържа предложението за среща с Путин, защото е ключова за спиране на ескалацията

Освен "редица теми, свързани с двустранните отношения и регионалните и глобални проблеми", подробности за които не бяха съобщени, двамата са споменали възможността за среща на високо равнище между президентите на САЩ и Русия и са решили да продължат контактите по тази тема.

Следователно нищо не е решено, но преговорите продължават, отбелязва АФП.

Пак днес Кремъл съобщи, че Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През ще участва в четвъртък в посветената на климата виртуална среща на върха, организирана от Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в.

Novini.bg
721 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.04.20 | 06:59

3
Ако САЩ искат преговори, първо трябва да изтеглят войските си от балтийските републики, България и Румъния !

2021.04.20 | 01:06

2
никакви срещи с тоя памперс байдън
Емил Стефанов

2021.04.19 | 20:49

1
Поредните номера на сащ,искат преговори чрез санкции!!!.

Добави коментар

Водещи новини