Путин обяви допълнителни почивни дни през май, за да допринесе за борбата с COVID

24 април 2021 06:45

Путин обяви допълнителни почивни дни през май, за да допринесе за борбата с COVID
© Getty images
1059 6

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През обяви допълнителни почивни дни през май, за да допринесе за борбата с COVID-19 в Русия, предаде Франс прес.

Руският лидер проведе видеоконферентен разговор с вицепремиерката Татяна Голикова и с ръководителката на руската санитарна служба Роспотребнадзор Анна Павлова, който бе излъчван по телевизията. Попова поиска от държавния глава да обяви за почивни и дните между двете групи почивни дни през май (от 1 до 3 май и от 8 до 10 май), т.е. за почивни да бъдат обявени 4, 5, 6 и 7 май. Според ръководителката на Роспотребнадзор тази мярка ще допринесе за забавянето на разпространението на коронавируса в Русия.

"На практика се намираме в застой, а в някои региони (...) има тенденция за усложняване на ситуацията", изтъкна Павлова. "Ако намирате това за необходимо, днес ще подпиша указ" за почивните дни, каза Путин в отговор на молбата й.

Русия ще празнува без да затваря

Според Анна Павлова мярката ще ограничи пътуванията с обществения транспорт по време на почивните дни, което от своя страна се очаква да повлияе на разпространението на вируса. Татяна Голикова докладва на Путин, че в Русия една доза от ваксината срещу ковид е поставена на над 11 милиона граждани, а на 6,8 милиона души са поставени и двете дози от ваксината, предаде ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че обявяването на допълнителните почивни дни през май не предполага въвеждането на нов локдаун. Не се предвижда въвеждането на ограничения за работата на баровете, ресторантите и музеите. Русия регистрира общо 4 727 125 случая на заразяване с коронавирус и 106 706 смъртни случая, свързани с COVID-19, предаде БТА.

Novini.bg
1059 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Вагинир

2021.04.25 | 04:22

6
ПЛИТКОУМЕН РАДЕВ Е ТЪП,КОЛКОТО СЛАВИ ТЪПОТО,С ТАЯ РАЗЛИКА,ЧЕ СЛАВИ СИ МЪЛЧИ,А РУМЯНКА ПЛЕЩЕ ЧАСТУШКИ...РУСКИТЕ МИРОТВОРЦИ СА В ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ ВЕЧЕ 150ГОДИНИ И ПОЖИЗНЕНИЯТ НИ СКЪП КРЕМЪЛСКИ ВОЖД Е КАЗАЛ,ЧЕ ЩЕ ОСВОБОЖДАВА ЗАДУНАЙСКАЯ ДОООО...ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН,А ТО Я ИМА,Я НЯМА ЕДИН ФАЙТОН БЪЛГАРИ-ДРУГОТО Е РУСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ...ПАТРИОТКАТА СЛАВКА,БИЕЩИТЕ СЕ В ГЪРДИТЕ РУСКИ АГЕНТИ,МИХАЙЛОВГРАДСКОТО ГЮБРЕ И ТЕМ ПОДОБНИ РУМЕНИ ПРЕЦЕДЕНТИДАЛИ НЯМА РОСТАЦИ ТАМ,РОСТАЦИТЕ МИСЛЯТ,ЧЕ ЩО ХВЪРЧИ ВСЕ СЕ ЯДЕ -РОСТАЦИТЕ ЯДАТ ВСИЧКО...ИЗКЛЬОПАХА КРИМ СЕГА ТОЧАТ ЛИГИ ЗА УКРАЙНА,УТРЕ ЗА ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА...ПОЖИЗНЕНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ ИМ Я ОБЕЩАЛ,ПЪК ПОСЛЕ...ОСТАНАЛИТЕ ГАЛАКТИКИ...АПЕТИТА ИДВА С ЯДЕНЕТО,ЗАЯВИ ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ ПУТЬОВИ СИЛИ СА ЛИКВИДИРАЛИ 83 ТЕРОРИСТИ ОТ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ"ЯХААБИБИЯ АМАНЪМА АХАН БЕГ" И 338 ОТ БОЛНИЦА"АЛЛАХ ДА НИ ПАЗИ ОТ РОСТАЦИТЕ,ОТ БОЛЕСТИТЕ САМИ ЩЕ СЕ ПАЗИМ" ПОЖИЗНЕНИЯТ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ Е НАГРАДИЛ КОЛЯЧИТЕ ОТ ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ С МЕДАЛ ОТ КРАТУНА.ПО-ЛОШО ОТ РОСТАК ЗА ВРАГ Е РОСТАК ЗА ПРИЯТЕЛ,А ИМАШ ЛИ РОСТАК ЗА ОВОБОДИТЕЛ СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ЗАДУНАЙСКИ КРЕПОСТЕН СЕЛЯНИН С РОСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ... ПОНЬЯЛ БЛЯД БЕЗРОДНЫ-СУКА ЙОБАНА В РОД ТЫ...Ако американските и английски идиоти,не бяха затрупали ГЕРМАНИЯ с бомби,империята на ЗЛОТО щеше да празнува на п€ткин ден...ПАБЕДА БУДЬЕТ ЗА НАМИ-МЕРЦЕДЕСИ ДЛЬЯ ВАМИ!!!...

2021.04.24 | 07:35

1
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.04.24 | 09:21

5
И къде са осъдените айдуци за две години.

2021.04.24 | 08:56

3
Mpъсен диктaтop, искаше да yбиe Hавaлни, но той сам прекрати сoбствената си глaднa cтaчкa и се спacи от диктaтopа.

2021.04.24 | 09:20

4
Ами сам искаше да се умори от глад и сам се спаси като се наяде,това е голям герой.
валери иванов

2021.04.24 | 08:32

2
путин е велик.русия е велика.

Добави коментар

Водещи новини