Тръмп обвини Джо Байдън за процедурата по импийчмънт

  • 28 септември 2019 21:25

  • 1389
  • 2
Тръмп обвини Джо Байдън за процедурата по импийчмънт
© Getty Images/Guliver

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския нападна бившия вицепрезидент Джо Байдън от мандата на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, че стои зад процедурата за импийчмънт.

Президентът Тръмп разпространи видеопослание в Туитър, в което обвинява бившия вицепрезидент в опит за въздействие върху украинските власти.

Демократите предприеха процедура за отстраняване на Тръмп от поста по обвинения, че е поискал от новия украински президент да разследва компания, в която работи синът на Байдън.

Във видеобръщение Тръмп заяви, че преди това Байдън е обещал икономическа помощ от 1 милиард долара на Киев, за да спре разследването срещу същата компания.

Същевременно Камарата на представителите призова държавния секретар Майк Помпео да предаде документи, свързани с разговора на Тръмп с украинския му колега Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, отбелязва БТВ.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1389 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.09.29 | 09:01

2

Тоя направо ми пада в очите, пълен смешник. Колкото по-скоро го изхвърлят от Белия дом, толкова по-добре за САЩ.

чудесна новина

2019.09.29 | 07:52

1

СВЕТОВНАТА ЦИОНИСКА МАФИЯ СА СЕ ХВАНАЛИ ЗА ТОПКИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини