Одобриха доклад от разследването за импийчмънт на Доналд Тръмп

04 декември 2019 06:47

Одобриха доклад от разследването за импийчмънт на Доналд Тръмп
© Getty (архив)
624 1

Комисията по разузнаване в американската Камара на представителите одобри доклад от 300 страници, в който са изложени събраните досега свидетелства от разследването за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, предаде ДПА.

С това процесът преминава в ръцете на юридическата комисия, която се събира на заседание днес. Според телевизиите "Фокс нюз" и Си Ен Ен комисията е одобрила доклада при стриктно спазване на партийните линии, като републиканците са подкрепили президента. Гласуването се е състояло при закрити врата. Според ТАСС "за" доклада са гласували 13 конгресмени, а "против" - деветима.

Всички претенденти на демократите за изборите в САЩ догодина, единодушно призоваха за импийчмънт на Тръмп

Сега юридическата комисия ще има задачата да обсъди доказателствения материал в доклада и конституционната рамка за придвижване на процедурата, след което евентуално да изготви обвинения за импийчмънт срещу Тръмп. В доклада си комисията по разузнаването изтъкна, че са налице солидни доказателства за неправомерни действия на президента и за това, че е възпрепятствал работата на Конгреса.

"Президентът е поставил личните си политически интереси над интересите на САЩ, опитал е да подкопае целостта на изборния процес в САЩ и е застрашил националната сигурност", се казва в документа.

Втори разобличител увеличава опасността от импийчмънт, надвиснала над Белия дом

Тръмп е обвинен, че се е възползвал от поста си, за да поиска чуждестранна намеса в президентските избори в САЩ догодина и че възпрепятства разследването. Според комисията той е упражнил натиск върху Украйна да разследва неговия вътрешнополитически съперник демократ Джо Байдън и сина му Хънтър.

БТА
624 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
дано има Господ

2019.12.04 | 08:40

136089

Краварска му работа!
Или ги стрелят, или ги съдят! Скоро не са стреляли.

Добави коментар

Водещи новини