Тръмп иронизира Грета Тунберг: Изглежда много щастлива млада жена

  • 24 септември 2019 13:56

  • 1485
  • 2
Тръмп иронизира Грета Тунберг: Изглежда много щастлива млада жена
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския иронизира днес в туит младата активистка за климата Грета Тунберг, като написа в Туитър, че тя "изглежда много щастлива млада жена", предаде Франс прес.

16-годишната шведка, станала символ на бунта на младите срещу бездействието в условията на извънредна ситуация с климата, отправи предизвикателство към световните лидери с пламенно и гневно изказване, в което през сълзи ги обвини, че са "откраднали мечтите и детството ѝ".

"Тя изглежда много щастлива млада жена, която гледа към прекрасно и усмихнато бъдеще. Толкова е приятно да я гледаш", иронизира американският президент, който изтегли страната си от Парижкото споразумение и е прословут с неподатливостта си към проблемите на климата.

Туитът беше публикуван под видео на речта на Грета Тунберг, в която тя заявява следното: "хората страдат, хората умират, цели екосистеми се рушат. Ние сме в началото на масово унищожение, а всичко, за което говорите, са парите и приказките за вечен икономически растеж? Как си позволявате?!"

Туитът на Тръмп скандализира много потребители и за три часа събра 16 000 отговора, отбелязва Франс прес.

"Това, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се нахвърли на млада невинна жена, е отвратително", написа един от тях. Мнозина други обаче се съгласиха с президента на САЩ и обвиниха младата активистка, която страда от синдрома на Аспергер, че е била подложена на "промиване на мозъка".

Грета Тунберг и Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за кратко се видяха по време на срещата на високо равнище на ООН за климата вчера в Ню Йорк, където американският президент се появи изненадващо за десетина минути, а шведката го изгледа укорително.

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви днес, че жалбата на Тунберг срещу Франция не е "най-ефикасният начин" за борба срещу климатичните промени и "твърде радикалните позиции" са "от такова естество, че ще предизвикат противопоставяне в нашите общества".

"Не съм сигурен, че това е най-ефективният начин", заяви по телевизия "Юроп 1" Макрон от Ню Йорк, където вчера участва в срещата на ООН за климата.

Заедно с още 15 младежи Тунберг внесе безпрецедентна жалба в комитета по правата на човека при ООН срещу пет държави: Аржентина, Бразилия, Турция, Германия и Франция.

"Мобилизирането на нашата младеж и на не толкова младите е полезно. Сега обаче те трябва да се съсредоточат върху онези, които са най-отдалечени, които са опитват да блокират нещата. Нямам усещане, че френското правителство или германското правителство днес блокират нещата", заяви Макрон.

Последвайте канала на

БТА
1485 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мисъл

2019.09.27 | 13:16

2

Едно лайно ще съди държави!?!? Политиката е очевадна, тук няма грам хуманизъм и прочее лафове. Вижте кой я подкрепя тази откачалка и срещу кого са, и всичко ще се изясни.

един каза ...

2019.09.24 | 17:04

1

браво на Доналд!

Добави коментар

Водещи новини