Помощници на Тръмп отправят критики срещу оказвания от Макрон натиск

  • 25 август 2019 07:51

  • 810
  • 0
Помощници на Тръмп отправят критики срещу оказвания от Макрон натиск
© Getty Images/Guliver (архив)

Членове на администрацията на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския отправят критики към френския му колега Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на за опит да окаже натиск над Тръмп преди срещата на Г-7 във френския град Биариц, съобщава в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от ТАСС.

По данни на американския вестник в частни разговори представителите на администрацията на САЩ са критикували Макрон за опитите да склони Тръмп да обсъжда теми като климатичните промени и развитието на Африка. Те са били недоволни и от инициативата на френския президент за разговор на четири очи в Биариц, който не е бил планиран предварително. На тази среща Макрон е настоял да бъдат обсъдени екологични проблеми, включително пожарите в Амазония.

Още след пристигането на Тръмп европейските лидери го предупредиха, че търговските войни представляват опасност за световната икономика и вредят на всички, отбелязва Франс прес.

Неочаквано британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е също заяви, че митническата война между Пекин и Вашингтон го притеснява и смята този подход за неправилен. Джонсън се надява да сключи с Тръмп голямо търговско споразумение след Брекзита, припомня АФП.

Последвайте канала на

БТА
810 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини