Показанията на Мълър пред Конгреса отложени с една седмица 

  • 13 юли 2019 15:13

  • 326
  • 0
Показанията на Мълър пред Конгреса отложени с една седмица 
© Getty Images/Guliver (архив)

Показанията на специалния прокурор Робърт Мълър пред Конгреса на САЩ са били отложени за 24 юли по взаимно споразумение, което ще даде на членовете на Камарата на представителите повече време за въпроси към него, предаде Асошиейтед прес. 

Според договорката с Камарата Мълър трябваше да се яви за показания и разпит от конгресмените на 17 юли относно констатациите в неговия доклад след разследването му за руската намеса в американските избори през 2016 г. Но депутати и от двете партии - републиканци и демократи, се оплакаха, че времето за слушания на тази дата няма да бъде достатъчно за всички желаещи да зададат въпросите си. 

Според новото споразумение Мълър ще свидетелства по-дълго време пред двете комисии от Камарата, поискали срещата с него - юридическата и комисията по разузнаването. 

Мълър дълго не се съгласяваше да дава показания и казваше, че няма да дава обяснения за неща извън написаното в доклада му. Очаква се основните въпроси към него да се фокусират върху това имало ли е опити на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да оказва натиск върху разследването, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини