Съдия на Хаваите блокира за неопределено време и втория указ на Тръмп

  • 30 март 2017 08:56

  • 2716
  • 1
Съдия на Хаваите блокира за неопределено време и втория указ на Тръмп
© Getty Images/Guliver

Американски федерален съдия в Хонолулу - столица на островния щат Хаваи, продължи за неопределено време действието на предишното си решение за блокиране на ревизирания указ на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който забранява влизането в САЩ на хора от шест предимно мюсюлмански страни, предаде Ройтерс.

Съдия Дерек Уотсън трансформира предишното си решение за временно блокиране на президентския указ в предварителна съдебна заповед по дело, заведено от щата Хаваи, срещу указа на Тръмп с мотива, че той е неконституционен и налага дискриминация по религиозен признак.

Вторият указ на Тръмп бе издаден на 6 март и имаше за цел да заобиколи юридическите проблеми, възникнали с предишния от януари, който предизвика хаос по летищата по света и протести. Първият указ бе спрян със заповед на съдия от щата Вашингтон през февруари. Тръмп твърди, че забраната, която иска да наложи, е продиктувана от съображения за националната сигурност, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2716 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.31 | 18:38

1
НЕМА СТРАШНО, СЪДЕБНАТА РЕФОРМА Е В ХОД. ДЕОБАМИЗАЦИЯ.

Добави коментар

Водещи новини