Тръмп чати с нов смартфон

  • 30 март 2017 08:03

  • 9224
  • 1
Тръмп чати с нов смартфон
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се е отказал от предишния си смартфон с операционна система "Андроид" и е преминал на "Айфон", производство на корпорацията "Епъл", каза снощи директорът на Белия дом по социалните мрежи Дан Скавино, цитиран от ТАСС. "Тръмп използва новия си iPhone от две седмици, за да чати в Туитър", писа Скавино в официалната си страница в мрежата.

Както бе съобщено по-рано, Тръмп смени личния си телефон "Галъкси" на южнокорейската компания "Самсунг" със служебен още през януари, след като влезе в Белия дом. Сменен бе и номерът на президента, който е известен само на тесен кръг хора. После обаче се разбра, че държавният глава продължава да използва стария си апарат, включително и за общуване с избирателите чрез социалната мрежа Туитър.

От пресата не убягна, че веднъж Тръмп използва светкавица, вградена в неговия "Галъкси", по време на брифинг в неговата резиденция "Мар-а-Лаго" във Флорида. Това обстоятелство разтревожи конгресмените. Двама от тях изпратиха писмо до министъра на отбраната Джеймс Матис през февруари, като му обърнаха внимание, че незащитеният "Галъкси" на президента е уязвима мишена за хакери.

Новият президент е известен със склонността си да общува с американците в социалните мрежи. Тази опция, обаче, както и редица други, трябва да отсъстват от служебния му телефон по съображения за сигурност. Това означава, че Тръмп продължава да ползва резервния си iPhone, за да има възможност без затруднения да влиза в Туитър.

ТАСС припомня, че през февруари м.г. републиканецът Тръмп, още по време на предизборната кампания, призова за бойкот на продукцията на "Епъл" заради отказа на компанията да помогне на следователите от ФБР да "пробият" смартфона на терориста от Сан Бернардино, пише БТА.

Константин Тодоров
9224 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.02 | 18:41

1
Руски ли е? О чакай, такъв няма хахахахахахахаха

Добави коментар

Водещи новини