Тръмп подписа указ за преразглеждане на мерките за климата, въведени от Обама

  • 29 март 2017 07:47

  • 2083
  • 0
Тръмп подписа указ за преразглеждане на мерките за климата, въведени от Обама
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския подписа изпълнителен указ, с който нарежда да бъдат преразгледани голяма част от мерките в плана на бившия президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият за борба с климатичните промени и за опазване на околната среда, предадоха световните агенции.

Планът на Обама, наречен "План за чиста енергия" (Clean Power Plan), наложи на топлоелектрическите централи ограничения над емисиите на въглероден диоксид, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Тръмп произнесе кратка реч в Агенцията за защита на околната среда, в присъствието на миньори от въглищни мини. Той не спомена нито веднъж проблема с промените в климата и изтъкна, че ще сложи край на "войната срещу въглищата". "Моето правителство слага край на войната срещу въглищата. С днешния изпълнителен указ правя исторически стъпки за вдигане на ограниченията над американската енергия, за прекратяване на намесата на правителството и за отменяне на регулациите, които убиват работни места", каза президентът.

"Целта е да възстановя работни места, да върна нашите мечти и да направя Америка отново богата", заяви Тръмп, цитиран от ДПА.

Константин Тодоров
2083 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини