Тръмп назначава жена и гей в бъдещия си ръководен екип

14 ноември 2016 20:45

Тръмп назначава жена и гей в бъдещия си ръководен екип
© Getty Images/Guliver
10091 1

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обмисля да назначи жена и открит гей на важни постове в бъдещия си ръководен екип - исторически стъпки, които ще внесат многообразие в администрацията на Тръмп, която вече се сблъсква с въпроси за връзките си с бели националисти, предаде Асошиейтед прес.

Новият президент обмисля кандидатурата на Ричард Гренел за посланик на САЩ в ООН. Ако бъде избран и впоследствие утвърден от Сената, Гренел ще стане първата личност с открито хомосексуална ориентация на такъв външнополитически пост, равносилен на министерски. Гренел беше говорител на САЩ в ООН при управлението на бившия президент Джордж У. Буш.

Тръмп преценява също дали да избере жена за председател на Националния комитет на Републиканската партия. В краткия му списък с потенциални кандидати влиза председателката на партийния комитет в щата Мичиган Рона Ромни Макданиъл, бивша снаха на съперника на Тръмп и претендент за Белия дом през 2012 г. Мит Ромни.

Бих проявила интерес към предложение на г-н Тръмп, каза за АП Макданиъл, като добави, че планира да се кандидатира за преизбиране като председател на щатския партиен комитет.

Информацията за тези възможни назначения бе потвърдена от добре запознати с плановете на Тръмп хора, които обаче не са упълномощени да разкриват публично частни разговори. Източниците подчертаха, че става въпрос за обмисляни варианти, а не за окончателни решения, пише БТА.

Константин Тодоров
10091 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2017.09.26 | 20:46

296821
геят - със здраве да си го ползва !!!

Добави коментар

Водещи новини