Гръцки анархисти: Да развалим празника на Барак Обама

  • 14 ноември 2016 17:03

  • 4690
  • 1
Гръцки анархисти: Да развалим празника на Барак Обама
© gettyimages (архив)

Да развалим празника на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият в Атина, призова гръцката анархистка групировка "Рубикон", предаде ТАСС.

Членове на крайнолявото движение се готвят да извършат провокации по време на двудневно посещението на американския президент в южноевропейската държава, което започва утре. От "Рубикон" призоваха своите привърженици да саботират мирното протичане на визитата на стопанина на Белия дом.

Друга анархистка организация обяви за шествие от Атинската политехника утре с начален час 18. "Ние не трябва да дадем и миг спокойствие на Обама", пише в обръщение на "Огнените ядра". Мястото не е избрано случайно. На 17 ноември 1973 г. оттам е почнал студентският бунт, довел до свалянето на военната диктатура на "Черните полковници".

Днес от правителството на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли обявиха, че засилват мерките за сигурност в Атина. Центърът на града ще бъде закрит за движение, а от провинцията към Атина са командировани около 3000 полицаи.

Валери Зайцев
4690 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ясу

2016.12.07 | 23:24

1
кой пръв го гръмне маймунека има едно узаки от мене

Добави коментар

Водещи новини