Бъдещият началник на канцеларията на Белия дом: Тръмп е готов да ръководи САЩ

14 ноември 2016 20:05

Бъдещият началник на канцеларията на Белия дом: Тръмп е готов да ръководи САЩ
© Getty Images/Guliver
3834 0

Новоизбраният президент Доналд Тръмп е готов да ръководи Америка и контролираният от Републиканската партия Конгрес е готов да работи с него, заяви днес Райнс Прибъс, бъдещият началник на канцеларията на Белия дом, цитиран от Франс прес.

През първите 100 дни на управлението си приоритетът на Тръмп ще бъде да се заеме с нелегалната имиграция, да намали данъците, да обмисли мястото на САЩ в света, като определи основните линии на външната политика и да реформира закона за здравното застраховане "Обамакеър".

"Мисля, че ще имаме възможност да направим всичко това, предвид че ние, републиканците, имаме мнозинство в Камарата на представителите и Сената и имаме Конгрес, който бърза да свърши тази работа", заяви в интервю за Ей Би Си Прибъс, председател на Националния комитет на Републиканската партия. Вчера той беше назначен за бъдещ началник на канцеларията на Белия дом. На този пост той ще ръководи цялата администрация на новия президент популист.

Вчера Си Би Ес излъчи интервю на самия Доналд Тръмп, първото след победата му срещу представителката на Демократическата партия Хилари Клинтън на изборите във вторник, в което той заяви, че иска бързо да се заеме с предимно консервативната си програма. Очаква се Тръмп да встъпи в длъжност на 20 януари.

Прибъс каза, че новоизбраният президент е изразил готовност да прекара известно време с президента Барак Обама, за да гарантира гладкия преход между двете администрации.

"Това, което виждам, е новоизбран президент, който се подготвя", заяви Прибъс. "Екипът му в Ню Йорк е зает да свърши възможно най-добрата работа за американския народ. И аз виждам един много спокоен президент, който изобщо не е напрегнат. Той е готов да води американския народ".

Райнс Прибъс прояви оптимизъм въпреки разделенията сред американските избиратели, повечето от които гласуваха за Хилари Клинтън, макар че тя получи по-малко гласове в избирателната колегия. Прибъс изрази увереност, че "след 20 или 30 години ще бъдат написани книги за Тръмп, за неговите успехи, за това как е изпълнил обещанията си и колко много американският народ цени свършената от него работа".

Константин Тодоров
3834 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини