Тръмп отново призова да се забрани на мюсюлмани да влизат в САЩ след стрелбата във Флорида

  • 13 юни 2016 06:42

  • 16108
  • 3
Тръмп отново призова да се забрани на мюсюлмани да влизат в САЩ след стрелбата във Флорида
© Gettyimages

Мъжът, който застреля 50 човека в нощен клуб в американския град Орландо, е работил от 2007 г. като охранител в най-голямата в света фирма за услуги в областта на сигурността Г4С и е носил оръжие за изпълнение на служебните си задължения, предаде БТА, цитирайки Ройтерс и АП.

Омар Матин - 29-годишен жител на Флорида, американски гражданин, син на имигранти от Афганистан - беше убит от полицията.
"Той е бил въоръжен служител по сигурността", заяви говорител на охранителната компания. По думите му Матин е работил във фирмата от септември 2007 г. Компанията каза, че го е проверявала и не е открила нищо обезпокоително. Властите казаха, че нападателят законно е купил най-малко две огнестрелни оръжия през последната около една седмица.

Според бившата му съпруга той е искал да стане полицай. Тя го описа като избухлив, "емоционално нестабилен" и "психично болен". Ситора Юсуфи заяви, че роднините й са я "спасили" от Матин. По думите й двамата са имали бурен брак, продължил четири месеца и завършил с развод. Служител на ФБР каза, че по време на нападението стрелецът се е обадил на 911 и е говорил за терористичната групировка "Ислямска държава". Помощник-специален агент Роналд Хопър заяви, че по телефона нападателят е заявил своята преданост към лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади. Матин е бил разпитван от ФБР през 2013 и 2014 г. за връзки с ислямски екстремисти, но не са били установени доказателства за престъпна дейност.

Междувременно Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че е предсказал, че ще има нападения на терористи в Америка, и отново призова да се забрани на родени в чужбина мюсюлмани да влизат в САЩ, предаде Ройтерс. "Случилото се в Орландо е само началото. Нашето ръководство е слабо и неефективно. Аз призовах за това и поисках забраната. Трябва твърдост", написа Тръмп в Туитър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
16108 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.06.19 | 21:40

1
Има някаква логика. Когато мюслитата се почувстват изолирани се надявам да се замислят, а също и чалмосаните им шейхове. На последните спрат ли им достъпа до курвите и казината на запад веднага ще застъпят подопечните си мюслита-терористи.

2016.06.19 | 21:40

3
Ти си болен бе, инсценирания!

2016.06.19 | 21:40

2
Терористите са ти само в главата. Всичко това е един цирк на запада. Първо не е имало никаква стрелба в това гей барче и никой не е загинал. Това е просто исцениран случай с подкрепата на тайните служби и собствениците на клуба. Този бар е получил само за едно денонощие над милион и половина долара. Пълен цирк в подкрепа на хомосексуализма!

Добави коментар

Водещи новини