ДЕН 51 ОТ ВОЙНАТА: След потъването на крайцера "Москва", Русия атакува фабрика край Киев

  • 15 април 2022 20:58

  • 14835
  • 15
ДЕН 51 ОТ ВОЙНАТА: След потъването на крайцера "Москва", Русия атакува фабрика край Киев
© Novini.bg

Novini.bg следи на живо всичко по-важно от нахлуването на руската армия в Украйна:

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13557

Последвайте канала на

22:53 | 15 април 2022

"Газпром" е понижил с 1,3% добива на газ от началото на годината. Износът е намалял с 26,4 на сто

Руският концерн "Газпром" по предварителни данни за 3,5 месеца е намалил добива на газ с 1,3 процента спрямо същия период на предходната година до 155,9 млрд. куб метра, съобщава БТА. 

Износът за страните извън Общността на независимите държави (ОНД_ от началото на годината се е свил с 26,4  на сто или 16 млрд. куб метра до 44,6 млрд. куб метра, се посочва в съобщение на холдинга. 

Прочети още...
21:55 | 15 април 2022

Зеленски помолил Байдън да обозначи Русия като държава, която спонсорира тероризма

Украинският президент Володимир Зеленски наскоро се е обърнал в директен разговор към американския президент Джо Байдън с молба САЩ да обозначат Русия като "държава, която спонсорира тероризма", съобщава БТА, позовавайки се на публикация във в. "Вашингтон пост", цитираща източници, запознати с разговора между президентите. Байдън не се е ангажирал с конкретни действия по време на разговора.

В този списък може да бъда включена всяка държава, която "многократно предоставя подкрепа за актове на международен тероризъм", отбелязва "Вашингтон пост", позовавайки се на информация от Държавния департамент. В списъка в момента са включени четири страни: Северна Корея, Куба, Иран и Сирия.

Прочети още...
21:49 | 15 април 2022

Посолството на Москва в Скопие реагира на изгонването на още шестима руски дипломати

Като „неприятелска стъпка” определиха от посолството на Руската федерация в Скопие решението на правителството на Република Северна Македония да обяви за персона нон грата още шест руски дипломати с аргумент, че работата им е била в нарушение на Виенската конвенция.

„Направените твърдения са неоснователни. Руските дипломати никога не са се намесвали във вътрешните работи на Северна Македония и не са извършвали действия, нарушаващи Виенската конвенция за дипломатическите отношения през 1961 г., реагираха от посолството на Руската федерация в Скопие във Фейсбук профила на мисията, предаде БТА.

Прочети още...
21:21 | 15 април 2022

САЩ с нови разкрития за потапянето на руския ракетен крайцер "Москва"

САЩ смятат, че потопеният руски ракетен крайцер "Москва", флагманът на руския Черноморски флот, е бил поразен от две украински ракети, съобщи БТА, позовавайки се на висш американски служител.

Говорилият при условие за анонимност служител каза, че става дума за противокорабни ракети "Нептун". САЩ предполагат, че има жертви сред екипажа, но броят им не е ясен, добави той.

Прочети още...
19:48 | 15 април 2022

Повече от 900 тела на цивилни бяха открити в региона на Киев

Телата на повече от 900 цивилни са били открити в региона на Киев след оттеглянето на руските сили, съобщи БТА, позовавайки се на регионалния началник на полицията.

Андрий Небитов, началникът на полицията в Киевския регион, съобщи, че телата са били изоставени по улиците или погребани във временни гробове.

 
Прочети още...
19:40 | 15 април 2022

Олаф Шолц иска отпускането на допълнителни 2 млрд. евро за военна помощ за Украйна 

Германският канцлер Олаф Шолц иска да похарчи допълнителни 2 милиарда евро за ново военно оборудване, основно в помощ на Украйна, съобщи Ройтерс, като се позова на правителствен източник. 

Около 400 милиона евро от новите средства са предназначени за Европейския механизъм за подкрепа на мира – фонд на ЕС, чрез който се купуват оръжия за Украйна, а друга част от тях ще бъдат отпуснати за двустранни доставки за Украйна и други страни, казва източникът, отбелязва БТА. 

Прочети още...
19:34 | 15 април 2022

ООН: Почти 5 милиона души са напуснали Украйна от началото на войната

Броят на украинските бежанци от началото на руската инвазия в Украйна се приближава до 5 милиона, съобщи на сайта си Върховният комисариат на ООН за бежанците, цитиран от БТА.

Според ООН към 14 април 4 796 245 украинци са напуснали страната. Тези данни не включват украинците, които влизат в съседни страни и се връщат у дома.

„Сред тези, които са напуснали Украйна, има и лица с двойно гражданство“, отбелязва комисариатът. 

Прочети още...
19:20 | 15 април 2022

Капитанът на „Царевна“ разказа за евакуацията на моряците ни и живота в окупиран в Мариупол

За евакуацията на българските моряци от първо лице разказапред БТВ капитанът на кораба "Царевна", който от началото на войната е блокиран на пристанището в Мариупол.

Сателитният корабен телефон е единствената връзка със света за моряците от "Царевна" и техният капитан Павел Павлов. От началото на войната живеят без интернет, без телевизия и лични телефони:

Как изглежда войната от борда на кораба?

Прочети още...
18:15 | 15 април 2022

Русия удари украински оръжеен завод, произвеждащ ракети "Нептун"

Оръжеен завод в района на Киев, произвеждаща ракети "Нептун", които украинската армия каза, че е използвала за удар по руския ракетен крайцер "Москва", стана мишена през нощта на руски удар, съобщиха днес журналисти на Франс прес от мястото на събитието.

Прочети още...
17:54 | 15 април 2022

Най-големият производител на стомана в Украйна заяви, че никога няма да работи под руска окупация

Най-големият производител на стомана в Украйна "Метинвест" обяви в петък, че предприятията на компанията никога няма да работят под руска окупация и че в момента Украйна е загубила достъп от 30% до 40% от производствения си металургичен капацитет в обсадения град Мариупол, съобщават Ройтерс и БНР.

Прочети още...
17:31 | 15 април 2022

Украйна отхвърли обвиненията на Москва в обстрел срещу село в руската гранична Брянска област

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) отхвърли обвиненията на Москва в обстрел срещу руска територия и ги определи като неверни, предаде ДПА.

Прочети още...
16:54 | 15 април 2022

Руските сили плениха британец, сражавал се за украинската армия

Британец, сражавал се на страната на украинската армия, беше пленен от руските сили, а майка му поиска във вестник "Дейли телеграф" той да бъде третиран "хуманно" и да бъде освободен, предаде Франс прес.

Прочети още...
16:52 | 15 април 2022

Разобличиха още една лъжа на Русия за войната в Украйна

Министърът на отбраната на Словакия, Ярослав Над, днес опроверга руската информация, че противовъздушната система С-300, която Братислава изпрати на Киев под формата на военна помощ, е била унищожена в резултат от руски бомбардировки в околностите на Днипро.

Прочети още...
16:43 | 15 април 2022

Русия: Украински обстрел е нанесъл щети на над 20 къщи и училище в руското село Журавльовка в Белгородска област

Украински обстрел срещу пограничното село Журавльовка в Белгородска област снощи нанесе щети на над 20 жилища и училище, съобщи на страницата си във "Вконтакте" заместник-губернаторът на областта Владимир Базаров, предава ТАСС.

Прочети още...
15:45 | 15 април 2022

Украинска депутатка се подигра: Сега "Москва" е част от подводния флот

Украинските власти „тролят“ Русия заради потъването на ракетния крайцер „Москва“ - флагман на руския Черноморски флот, пише Business Insider.

Прочети още...
15:38 | 15 април 2022

Латвийският президент: Действията на руските войски в Украйна са равносилни на геноцид

Действията на руските войски в Украйна са равносилни на геноцид, заяви латвийският президент Егилс Левитс след връщането си от визита в Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Прочети още...
15:22 | 15 април 2022

Украински военни показаха как се унищожават руски танкове с дронове

Украинските военни показаха как унищожават танковете на руските окупатори с помощта на дронове.

Прочети още...
14:20 | 15 април 2022

Русия отправи официално предупреждение към Финландия и Швеция

Евентуално приемане в НАТО на Швеция и Финландия няма да остане без последици за тези държави и за европейската сигурност.

Прочети още...
12:36 | 15 април 2022

Русия заплаши да засили ударите по Киев

Руското министерство на отбраната заяви днес, че е поразила с крилати ракети оръжеен завод в покрайнините на Киев и заплаши да нанесе още удари по украинската столица, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Прочети още...
11:55 | 15 април 2022

Засега Русия отлага дискусията за национализация на чуждестранни фирми

Не се очаква руският парламент да започне дискусия по закон за национализация на активите на чуждестранни компании по-рано от месец май, съобщава в. "Ведомости".

Прочети още...
10:51 | 15 април 2022

Бивш руски премиер: Путин е политически луд и бесен на света

Путин е шокиран. Той не очакваше такива реакции. Това заяви в интервю за телевизия N1 бившият руски премиер Михаил Касянов, който заемаше този пост от 2000 г. до 2004 г., а също беше и министър на финансите по времето на президента Борис Елцин.

Прочети още...
10:29 | 15 април 2022

Флагманът на руската флота потъна в Черно море

Крайцерът "Москва", флагманът на руската флота, потъна в Черно море. Руските сили говорят за пожар и експлозия, украинската страна твърди, че корабът е бил ударен с две ракети "Нептун", пише френският в. "Либерасион", цитиран от БТА.

Прочети още...
10:08 | 15 април 2022

Директорът на ЦРУ предупреди за риск от руски ядрен удар

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс предупреди за опасността Русия да използва тактически или малки ядрени оръжия, ако президентът Владимир Путин се "отчая" от невъзможността да постигне изход, който да представи като победа във войната срещу Украйна, коментира Руската служба на Би Би Си.

Прочети още...
08:54 | 15 април 2022

Скандал в църква заради украинско знаме

Скандал в църквата в Несебър. Партийни активисти свалиха украинското знаме, издигнато на входа на храма, приютил бежанци от войната.

Прочети още...
08:39 | 15 април 2022

Вижте разказа на сестрата на бесарабски българин, попаднал в руски плен

Бесарабски българин - капитан на украински хеликоптер, оцеля след като машината Ми-8 беше поразена от руска ракета край Мариупол. Димитър Бурлаков, първоначално е бил обявен за мъртъв. По-късно обаче става ясно, че е жив.

Прочети още...
08:17 | 15 април 2022

Проф. Тагарев: Сценарият на Русия да направи десант към Одеса може да бъде зачеркнат

Сега, когато военният кораб "Москва" потъна, сценарият на Русия да направи десант към Одеса, вече може да бъде зачеркнат. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев.

Прочети още...
07:21 | 15 април 2022

Руските власти арестуваха журналист заради материали за Украйна

Възбудено е наказателно дело срещу сибирски журналист, чийто сайт публикувал съдържание, критично към руската „военна операция“ в Украйна, съобщиха  вчера руски медии, предаде Асошиейтед прес.

Прочети още...
07:02 | 15 април 2022

Байдън обмисля изпращане на пратеник в Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън каза вчера, че високопоставени американски служители скоро ще вземат решение дали да изпратят висш държавен служител в Киев като знак на подкрепа за Украйна, предаде Ройтерс.

Прочети още...
06:51 | 15 април 2022

Мощни експлозии са били чути в Киев

Мощни експлозии са били чути в Киев рано тази сутрин. Както в столицата, така и в цяла Украйна са били задействани сирените за въздушно нападение. Това става в момент, когато украинците се подготвят за нови руски нападения.

Прочети още...
06:45 | 15 април 2022

САЩ повдигнаха обвинения на руски депутат и двама негови сътрудници за прикрита пропаганда

Руски законодател и двама негови сътрудници са провеждали прикрита пропагандна кампания, целяща спечелване на подкрепата на правителството на САЩ за дневния ред на  външната политика на Русия, включително за действията й срещу Украйна, се казва в обвинителния акт, чийто текст беше разпространен от министерството на правосъдието, предаде Асошиейтед прес.

Прочети още...
06:40 | 15 април 2022

Зеленски към украинците: Трябва да сте горди

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза днес на украинците, че трябва да са горди, че са оцелели 50 дни под руски атаки, „докато руснаците ни даваха максимум пет“, предаде Асошиейтед прес.

14835 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2022.04.15 | 22:47

9
КАКВОТО ПОВИКАЛО – ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО !!! ПУТИН СИ ГО ТЪРСЕШЕ, И ЩЕ МУ ГО НАЧУКАТ !!!
ТЕ МУ ГО НАЧУКАХА

2022.04.15 | 23:48

15
НА ВАРВАРСКИЯ ИЗРОД.
ТЕ МУ ГО НАЧУКАХА

2022.04.15 | 23:48

14
НА ВАРВАРСКИЯ ИЗРОД.
ТЕ МУ ГО НАЧУКАХА

2022.04.15 | 23:48

13
НА ВАРВАРСКИЯ ИЗРОД.

2022.04.15 | 22:53

12
faktor.bg Русия обяви на паметни плочи имената на 44 войници от Червената армия, загинали от препиване с алкохол в Бургас

2022.04.15 | 22:53

11
faktor.bg Русия обяви на паметни плочи имената на 44 войници от Червената армия, загинали от препиване с алкохол в Бургас

2022.04.15 | 22:52

10
faktor.bg Русия обяви на паметни плочи имената на 44 войници от Червената армия, загинали от препиване с алкохол в Бургас
Путлер - Капут

2022.04.15 | 22:27

8
Адолф Путлер - Капут
Това е ясно и

2022.04.15 | 16:54

7
се очаква нова вълна варварщина.
Това е ясно и

2022.04.15 | 16:54

6
се очаква нова вълна варварщина.

2022.04.15 | 14:49

5
По същия начин ще потъне и самозабравилия се каун,дано си припомни какви безумия сътвори
Ангел

2022.04.15 | 13:30

1
Отиде където му е мястото. Там ще чака о останалите руски бракми..

2022.04.15 | 14:47

4
Така се случва,като си въобразиш,че си твореца на планетата
ВънСатаНАТОотЗемитеНи

2022.04.15 | 14:30

2
Туморните образувания САЩ и Англия трябва да бъдат изгорени,въпреки големите разсейки,които наблюдаваме,че са причинили !
Трижди проклети да са

2022.04.15 | 14:34

3
А Алкашия къде ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини