Арестуваха неонацисти в Сидни навръх националния празник на Австралия

  • 26 януари 2024 12:32

  • 778
  • 1
© Getty images (архив)

"Шестима неонацисти бяха задържани в австралийския град Сидни навръх националния празник на страната", това написа британският вестник "Дейли мейл".

"Арестите бяха извършени в северен район на Синди. Задържаните бяха част от група маскирани и облечени черно в мъже, носели национални флагове", допълни изданието.

"Според полицията членовете на Националистическото социално движение са подготвяли нападение срещу противници на отбелязването на Деня на Австралия", написа още цитираната медия.

В Австралия забраниха нацисткия поздрав и символите на терористични групи

Денят на Австралия се отбелязва на 26 януари, когато е годишнината от пристигането през 1788 година на първия британски флот в залива на Сидни и началото на колониалната ера.

Проучванията на общественото мнение показват, че почти 60% от австралийците подкрепят празнуването на Деня на Австралия.

Много от коренните жители на страната и немалко други австралийци смятат, че е погрешно да се празнува дата, свързана с кражбата на земите на аборигените и островитяните в протока Торес и опита да се заличи тяхната култура.

През последните години все повече хора бойкотират празнуването на Деня на Австралия, наричайки го Ден на нашествието.

Прерязаха краката на статуя на капитан Кук

Последвайте канала на

Валери Зайцев
778 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.26 | 13:07

1
Знаете ли, че за да сте здрави и да не боледувате, трябва да имате силна имунна система, за да я повишите са необходими много време, усилия и средства, но има и друг вариант - уникално лекарство, което бързо ще повиши вашите имунитет и ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, а също така ще се почувствате по-млади и здрави. разбрах за това тук----> use.my/zf32

Добави коментар

Водещи новини