Шест станаха жертвите на атаката с нож в търговски център в Сидни

  • 13 април 2024 20:01

  • 1008
  • 1
Шест станаха жертвите на атаката с нож в търговски център в Сидни
© Gettyimages

Мъж намушка днес фатално с хладно оръжие шестима души в претъпкан търговски център в Сидни преди да бъде застрелян, съобщи полицията. Осем души, включително деветмесечно бебе, са ранени, предаде БТА, цитирайки АП.

40-годишният нападател е бил застрелян в търговския център „Уестфийлд“ в източното предградие на Сидни Бонди джънкшън от полицейска служителка, пристигнала на място, съобщи пред репортери помощник-полицейският комисар на провинция Нов Южен Уелс Антъни Кук.

„Нападателят вървеше наистина спокойно, все едно си ядеше сладоледа в парка. И след това се качи на ескалатора. Може би след минута чухме три изстрела“, разказа очевидец пред местен телевизионен канал.

Жертви са пет жени и един мъж. Комисар Керън Уеб от местната полиция заяви, че осмината ранени са настанени в болницата. Според нея бебето е претърпяло операция, но все още не се знае какво е състоянието му. 

Мъж уби петима с нож в търговски център в Синди, осем са в болница

„Убедени сме, че в момента няма риск и че си имаме работа с един човек, който сега е мъртъв“, заяви Уеб, допълвайки, че не става дума за тероризъм. Самоличността на нападателя засега няма да бъде разкрита и в момента мотивът му се уточнява.

Кук заяви, че полицейската инспекторка е бил сама, когато се е изправила срещу заподозрения, скоро след като пристига на местопрестъплението, „спасявайки безбройни човешки животи“.

„Ако тя не беше стреляла, той щеше да продължи и не знам колко още хора щяха да бъдат избити“, разказа пред местните медии друг свидетел.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1008 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:38

1
❤️ Г­о­­р­­­е­­­щ­­и­­­ ­­м­­о­­­м­и­­ч­­­е­­­т­­­а­ ­в­­­и­­­ ­о­­ч­­а­­к­­в­а­т ­­­-­ X­­­1­­­8­­.­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини