Хуан Гуайдо призова за нови протести във Венецуела

  • 12 март 2019 08:18

  • 370
  • 3
Хуан Гуайдо призова за нови протести във Венецуела
© Getty Images/Guliver

Венецуелският опозиционен лидер и председател на парламента Хуан Гуайдо призова сънародниците си отново да протестират в Каракас и навсякъде другаде в страната днес в 15 ч. местно време (19 ч. по Гринуич) срещу продължаващото от четвъртък прекъсване на електроподаването, предаде Франс прес.

"Утре в три часа цяла Венецуела на улиците!", призова Гуайдо на извънредно заседание на парламента вчера. Той поиска от депутатите да обявят състояние на тревога (което предхожда извънредното положение) в цялата страна заради новата криза, която парализира Венецуела.

"Не, положението във Венецуела не е нормално и няма да допуснем тази трагедия да се нормализира", заяви Гуайдо и спомена различните дефицити, включително и режимът на водата, които са изострени от новата енергийна криза.

Гуайдо поиска от "посланиците", които е назначил в чужбина в качеството си на самообявил се и.д. президент, да координират международната подкрепа за Венецуела.

Според президентът на Венецуела Николас Мадуро сегашното прекъсване на електроподаването, което засяга цялата страна, е резултат от кибератака на САЩ и опозицията срещу главната венецуелска водноелектрическа централа, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
370 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.03.12 | 09:54

2

Диктаторският навлек Мадуро е уплашен, примката се затяга.

няма как да си соросоид долен

2019.03.12 | 10:05

3

и да не си МОДЕРАТОРСКИ ТРОЛ.

сорошкия агент-джендър

2019.03.12 | 08:29

1

работи срещу собственото си народ,във полза на глобалистката мафия. Цвинокио и Тиквата, са същите помияри.

Добави коментар

Водещи новини