Взеха парламентарния имунитет на Хуан Гуайдо, той: "Нищо няма да ни спре!"

  • 03 април 2019 09:09

  • 499
  • 2
Взеха парламентарния имунитет на Хуан Гуайдо, той: "Нищо няма да ни спре!"
© gettyimages (архив)

"Нищо няма да ни спре", заяви венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо, признат за временен президент от 50-ина страни, след като Конституционното събрание, вярно на президента Мадуро му отне парламентарния имунитет и разреши съдебно преследване срещу него, предаде Франс прес.

"Народът е изпълнен с решителност и нищо няма да ни спре", каза пред журналисти поддръжници Гуайдо, който е председател на Националното събрание. Той добави, че е наясно с опасността да бъде арестуван, като действа за сваляне на президента Николас Мадуро, но "в този процес няма връщане назад". 

Той добави, че е наясно с опасността да бъде арестуван, като действа за сваляне на президента Николас Мадуро, но "в този процес няма връщане назад". Вярното на президента Николас Мадуро Конституционно събрание на Венецуела отне на опозиционния лидер и председател на Националното събрание Хуан Гуайдо имунитета от съдебно преследване и разреши той да бъде разследван за узурпиране на функции, предаде Франс прес.

Хуан Гуайдо е признат за временен президент от около 50 страни.

Конституционното събрание гласува единодушно да "разреши продължаване на съдебното преследване от Върховния съд срещу опозиционния депутат" Хуан Гуайдо, съобщи председателят на събранието Диосдадо Кабельо.

На 29 януари Върховният съд започна следствие срещу Гуайдо по обвинение, че е узурпирал функциите на президента Мадуро, а Мадуро обвини Гуайдо, че е планирал атентат срещу него. Конституционното събрание бе създадено от Мадуро през 2017 г., за да изземе властта от Националното събрание, напомня ДПА.

БТА
499 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Petkov

2019.04.03 | 12:41

2

Предателят ще бъде съден.


а

2019.04.03 | 11:42

1

признат.... на избори не се е явявал. никой не го е избирал. тоя прави преврат и на това му викат демокрация демонкратичния запад.

Добави коментар

Водещи новини