Урсула фон дер Лайен: ЕНП е котвата на стабилността в Европа

  • 09 юни 2024 22:32

  • 646
  • 4
Урсула фон дер Лайен: ЕНП е котвата на стабилността в Европа
© Getty Images

"Днес е хубав ден за ЕНП - спечелихме европейските избори. Ние сме най-силната партия и сме котвата на стабилността в Европа". Това каза досегашният председател на ЕП и кандидат за втори мандат Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е пред журналисти, предава БТА. 

По първоначални данни ЕНП печели първото място на евровота и запазва мнозинството си в Европейския парламент.

"Гласоподавателите признаха нашето лицемерство през последните пет години. Това е много добро послание за нас, благодаря. Най-напред благодаря на гласувалите, които ни се довериха и които разчитат на нас. Но има един специален човек на когото искам да благодаря - Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище - председателят на нашата партия. Без теб нямаше да стане така. Ние бяхме посветени, Бяхме обединени и спечелихме европейските избори. бяхме убедителни и гласоподавателите ни се обединиха", посочи Фон дер Лайен. 

От своя страна председателят на ЕНП Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище посочи, че фон дер Лайен ще работи за бъдещето на Европа. По думите му ЕНП е "най-добрият способ срещу десния екстремизъм в Европа"

"Обещахме ясен кандидат с ясна програми и ясни цели и сега хората ни вярват. Искам да подчертая също, че всички сме загрижени, че ще дойдат много политици, които искат да разрушат нашата Европа. Като виждам цифрите сега, съм горд, че в много страни ЕНП е силна. Това е най-доброто послание срещу десния екстремизъм. Осигуряваме икономически растеж и поддържаме мира в ЕС", каза още тя. 

Първи данни: Какво е разпределението на партиите в Европейския парламент?

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
646 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.09 | 23:02

4
Този крокодил ВЪН от ЕП!!!!
Цв

2024.06.09 | 22:45

3
Урсула е пътничка! Що за глупости??? Либералните келеши си отиват! С гинеколожката!
Ама

2024.06.09 | 22:43

2
Урсуло ега ти смотаното име ама немска брантиъо що не вървиш на майната си

2024.06.09 | 22:42

1
Прогнозите на Марков не се случиха.Урсула си иска война

Добави коментар

Водещи новини