ЕК очаква Фон дер Лайен да бъде поканена на вечерята на европейските лидери следващата седмица

  • 11 юни 2024 14:29

  • 737
  • 4
ЕК очаква Фон дер Лайен да бъде поканена на вечерята на европейските лидери следващата седмица
© Getty Images/Guliver

Европейската комисия изрази днес очакване председателят на институцията Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е да бъде поканена на предстоящата на 17 юни в Брюксел работна вечеря на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС.

Фон дер Лайен, като председател на ЕК, е част от Европейския съвет, заяви говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпрос. Засега не можем да дадем потвърждение, добави той, попитан дали Фон дер Лайен има покана за вечерята.

Следващата седмица ръководителите на страните от ЕС се предвижда да обсъдят за първи път заедно резултатите от изборите за Европейски парламент и възможностите за определяне на следващ ръководител на ЕК. Според изданието "Политико" председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в е предложил на няколко европейски столици Фон дер Лайен да не участва във вечерята и това бе изтълкувано като лично отношение от негова страна. Фон дер Лайен е кандидат за втори мандат от Европейската народна партия, която спечели току-що завършилите избори за евродепутати, отбелязва БТА.

Шарл Мишел планира да отстрани Урсула фон дер Лайен от ключови преговори в ЕС

Последвайте канала на

Константин Тодоров
737 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.11 | 18:09

4
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Цуцка

2024.06.11 | 17:46

3
Я,къш!
БОТЕВ

2024.06.11 | 16:36

2
Пачавра.
БОТЕВ

2024.06.11 | 16:35

1
Мръсна к.урва

Добави коментар

Водещи новини