Имотите на германското правителство остават празни въпреки недостига на жилища

  • 29 март 2024 14:30

  • 322
  • 2
Имотите на германското правителство остават празни въпреки недостига на жилища
© Pixabay

Над 360 000 квадратни метра недвижими имоти, собственост на германското федерално правителство, стоят празни въпреки острия недостиг на жилища в много германски градове, според получена от ДПА информация.

Става дума за няколко хиляди апартамента, предназначени за федерални служители, се посочва в информацията. Агенцията за правителствени имоти (BIMA) притежава над 18 000 квадратни метра свободни жилища само в Берлин. Организацията е един от най-големите собственици на жилища в Германия.

Данните са били представени в отговор на парламентарно запитване от Карен Лей, член на левицата в Бундестага. 

Финансовото министерство обяви, че свободните имоти включват апартаменти, които не са били дадени под наем, след като наемателите са се изнесли, но могат да бъдат отдадени в близко бъдеще, както и апартаменти, които се нуждаят от ремонт. В някои случаи апартаментите не могат да бъдат използвани в дългосрочен план, тъй като нямат разрешително за строителство.

Лей разкритикува правителството за това, че допринася за недостига на жилища чрез незаетите имоти във федералния жилищен фонд.

Цените на жилищата в Германия с рекорден спад

"Федералните служители се конкурират на свръхгорещия жилищен пазар, най-вече в Берлин", заяви тя.

Според оценката на Германския съвет на специалистите по недвижими имоти понастоящем в страната има недостиг на 600 000 апартамента.

От общо почти 6 милиона квадратни метра федерални "търговски и други недвижими имоти", които включват също и офисни площи, складове и производствени пространатсва, около 2,8 милиона квадратни метра са свободни в момента. Около 638 000 кв. м. от недвижимите имоти не могат да бъдат използвани, а се планира продажбата на около 453 000 квадратни метра, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
322 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:19

2
❤️ Г­о­р­­­е­­щ­­и­ ­м­­­о­­м­­­и­ч­­­е­­т­­а­­­ ­­­в­­­и­­ ­о­­­ч­­­а­­­к­­­в­­­а­­т ­-­­ X­­­1­­­8­­.­F­U­­N

2024.03.29 | 17:44

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини