Олаф Шолц: Дебатът за подкрепата на Германия за Украйна е "абсурден"

  • 19 март 2024 15:09

  • 910
  • 2
Олаф Шолц: Дебатът за подкрепата на Германия за Украйна е "абсурден"
© Gettyimages

Германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 остро разкритикува дебата от последните седмици за германската подкрепа за Украйна и по-специално за доставката на крилати ракети "Таурус", предаде ДПА. 

"Дебатът в Германия не е нищо друго освен абсурден", заяви днес канцлерът на конференцията "Европа 2024" в Берлин.

"Това е смущаващо за нас като държава." Дискусията не се разбира извън Германия, каза Шолц. Той посочи, че Германия е вторият по големина доставчик на оръжие за Украйна. Това първо трябва да бъде признато, каза той. 

Шолц неведнъж се е изказвал против доставката на крилати ракети с голям обсег "Таурус" на Украйна, въпреки молбите на Киев, като е казвал, че това има потенциала да ескалира конфликта и да въвлече Германия във войната, припомня ДПА.

Германският канцлер настоява за бързо прекратяване на огъня в Газа

Канцлерът се сблъска с остри критики от страна на консервативния опозиционен блок ХДС/ХСС, както и от коалиционните си партньори - "Съюз 90/Зелените" и Свободната демократическа партия (СвДП). Дебатите продължават вече повече от три седмици.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
910 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.19 | 20:59

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man

2024.03.19 | 19:17

1
всички цоциалисти - бивши и бъдещи - са путинисти

Добави коментар

Водещи новини