Шолц увери китайски студенти, че не всички в Германия пушат трева

  • 15 април 2024 12:20

  • 385
  • 3
Шолц увери китайски студенти, че не всички в Германия пушат трева
© Getty Images

Германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 увери днес китайски студенти в Шанхай, че няма да им се налага да пушат канабис, ако се запишат да учат в Германия и че страната му е легализирала канабиса с надеждата, че консумацията му ще спадне, предаде Ройтерс.

Шолц каза това в отговор на въпроса на студент от университета "Тунцзи", който го попита дали ще му се наложи да пуши канабис, ако се запише да учи в Германия, тъй като наркотикът е забранен в Китай.

Германия прие законодателство за легализиране на канабиса през февруари и там вече е позволено на отделни хора и асоциации да отглеждат и да притежават ограничени количества от растението, припомня ДПА.

В Китай Шолц продължава със срещи в Шанхай

"Не искаме повече хора да консумират канабис, искаме по-малко хора да консумират канабис, искаме да има повече обществено образование по въпроса", заяви Шолц. "Отговорът е много прост – недейте да пушите. Аз ще навърша 66 години тази година и никога не съм пушил канабис", добави той.

Канцлерът, който е на посещение в Китай и утре ще се срещне с лидерите в Пекин, каза, че Германия иска да извади канабиса "от сивата зона".

По информация от здравното министерство на страната около четири милиона души са консумирали канабис в Германия през 2022 година, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
385 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 07:35

3
❤️ Г­­о­­р­­­е­­щ­­и­ ­м­о­­м­и­­­ч­­е­­­т­а­­­ ­в­и­­­ ­­о­­­ч­­­а­к­­в­­­а­­­т ­­­-­ X­­­1­8­­­.­­F­­U­N
Ха, ха, ха

2024.04.15 | 12:39

2
ПОБЪРКАНИЯ НАЦИСТ ШОЛЦ, НЕ Е ПРИЕТ НА ДЪРЖАВНО НИВО...ВЪПРЕКИ ЧЕ СЕ Е МОЛЕЛ , КАТО МАЛКО ДЕТЕ !!! ИКОНОМИКАТА МУ Е В РЕЦЕСИЯ, ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 9 МЕСЕЦА.
ха,ха,ха

2024.04.15 | 12:28

1
НАЦИСТА ШОЛЦ Е ПРИЕТ ОТ ТРЕТОРАЗРЯДЕН ЧИНОВНИК....ИСКАЛ ДА ДУХА НА СИ....НО НЯМА КАК...

Добави коментар

Водещи новини