Шолц ще посети в края на седмицата Израел и Йордания

  • 14 март 2024 14:52

  • 212
  • 2
Шолц ще посети в края на седмицата Израел и Йордания
© Getty Images/Guliver

Източници от германското правителство потвърдиха днес, че канцлерът Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 ще посети в края на тази седмица Израел и Йордания, предаде ДПА. Това ще бъде второто му посещение в Израел от началото на войната в Газа на 7 октомври. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2246

Израелски медии съобщиха по-рано, че Шолц ще посети страната в неделя. 

Войната избухна след терористичното нападение срещу Израел от страна на палестинската радикална групировка "Хамас" на 7 октомври, когато бойци на организацията убиха повече от 1200 души и взеха за заложници около 250 души. Според контролираните от "Хамас" здравни власти в ивицата до момента повече от 31 300 души са убити при израелски нападения и сражения в Газа.

Много страни критикуват действията на израелската армия заради тежката хуманитарна ситуация и многобройните жертви сред цивилните в Газа.

Германското правителство увеличава хуманитарната помощ за Газа с 20 милиона евро

Наскоро Шолц заяви, че Израел има право да се защитава от "Хамас". Въпреки това той отново призова за спиране на огъня в ивицата Газа, което да спомогне за освобождаването на израелските заложници, държани от "Хамас", и да позволи доставките на хуманитарна помощ за нуждаещите се. Шолц се обяви и срещу планираната от Израел военна офанзива в южния град Рафах. 

Според германското правителство Берлин допринася за планирания морски коридор за доставяне на хуманитарна помощ за Газа. Военновъздушните сили ще участват също в спускането тази седмица от транспортни самолети на спешно необходимата помощ за ивицата Газа, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
212 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:01

2
❤️ Г­­­о­­­р­­е­­щ­­и­­ ­­­м­­­о­­­м­­­и­ч­­­е­­­т­­­а­­ ­­в­и­­­ ­­о­ч­­а­­к­­в­а­­­т ­­­-­­­ X­1­8­.­­F­U­N

2024.03.14 | 17:02

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:------>> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини