Олаф Шолц е на посещение в Йордания

  • 17 март 2024 17:10

  • 416
  • 2
Олаф Шолц е на посещение в Йордания
© Getty Images/Guliver

Германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 призова за спешно прекратяване на огъня в ивицата Газа след среща с йорданския крал Абдула Втори в пристанищния град Акаба, разположен в южната част на Йордания, предадоха Ройтерс и ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2241

"Абсолютно ясно е, че сега трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим влошаването на ситуацията", заяви Шолц.

При второто си посещение в региона от началото на конфликта германският канцлер се обяви против израелската сухопътна офанзива в град Рафах.

Големият брой цивилни жертви в резултат на израелско нападение срещу град Рафах в Газа ще направи регионалния мир "много труден", заяви Шолц.

Ройтерс отбелязва, че това ще бъде и един от основните аргументи на канцлера при разговорите му с израелския министър-председател Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и по-късно днес.

Спешно организираните разговори се осъществяват, след като в петък Израел одобри план за нападение на разположеният в южната част на ивицата Газа град, където повече от половината от 2,3-милионното население на палестинския анклав се укриват на фона на продължаващата вече повече от пет месеца война.

"В момента става дума за това да гарантираме, че ще постигнем дълготрайно прекратяване на огъня", заяви Шолц след разговорите с йорданския крал.

Германският канцлер настоява за бързо прекратяване на огъня в Газа

Шолц повтори позицията на германското правителство, че Израел има пълното право да се защитава срещу нападенията, извършени от палестинската въоръжена групировка "Хамас", но заяви, че това не трябва да води до пряка заплаха от военни действия за големия брой хора в Газа, които са избягали в Рафах.

"Поради тази причина много ясно заявих, точно както направи и президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, че смятаме, че това е нещо, при което трябва да се действа много, много, много внимателно, за да се избегне голям брой нови жертви", каза Шолц. 

Във връзка с планираното възобновяване на непреките преговори за временно прекратяване на огъня Шолц заяви, че трябва да се наблегне на възможността за постигането на по-дългосрочно прекратяване на огъня, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
416 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:55

2
❤️ Г­о­­­р­­­е­­щ­­и­ ­­м­­­о­­­м­и­­­ч­е­­т­а­­­ ­­в­и­­ ­­­о­ч­а­к­­­в­­­а­т ­­-­ X­­1­8­­­.­F­U­N
банкианскО Г..ведо. ( КОПАНАР)

2024.03.17 | 18:29

1
схолцо е пе дал

Добави коментар

Водещи новини