Полски лекари преглеждат бившия президент Михаил Саакашвили в Грузия

  • 12 юли 2023 22:54

  • 893
  • 0
Полски лекари преглеждат бившия президент Михаил Саакашвили в Грузия
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Екип от полски лекари е започнал да преглежда бившия президент Михаил Саакашвили в Грузия, съобщи премиерът на Полша Матеуш Моравецки, съобщава БТА.

Агенцията припомня, че 55-годишният Саакашвили бе изпратен в затвора през 2021 г. за шест години по обвинения в злоупотреба с власт по времето, когато е бил президент на бившата съветска република. Според него обвинението е политически мотивирано. Здравето му се влоши в затвора, където той неколкократно обявяваше гладни стачки и твърди, че е бил отровен.

Саакашвили се появи отслабнал и с изпито лице пред грузински съдии

"Не изоставяме приятели в нужда", написа Моравецки в Туитър. "По моя молба екип от полски лекари... започна цялостен медицински преглед на президента Михаил Саакашвили в Грузия", добави полският премиер.

По-рано Варшава предложи на грузинското правителство Саакашвили да бъде лекуван в Полша. Самият Саакашвили преди бе поискал да бъде преместен в чужбина за лечение.

Във видеоклип, заснет по време на съдебно заседание миналата седмица, изглеждащият доста слаб Саакашвили повдига ризата си, за да покаже изпъкналите си ребра.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини