Човек загина при проливните дъждове в Испания

  • 15 декември 2022 15:46

  • 326
  • 0
Човек загина при проливните дъждове в Испания
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Един човек почина вследствие на проливните дъждове по време на бурята Ефраин в Испания. В Мадрид са наводнени улици, метростанции и мазета и гаражи. От Държавната метеорологична агенция призовават гражданите да бъдат изключително внимателни въпреки отслабването на силата на бурята. 

Тялото на 55-годишния държавен служител в Горското стопанство е открито на около километър от колата му. Той е бил в неизвестност от вторник вечерта, когато в Саламанка водата, придошла от проливните дъждове, е отнесла колата му. 

При издирването му се включиха служители на Гражданска защита, които с хеликоптери, дронове и кучета се опитваха да открият местоположението му. 

Премиерът Педро Санчес написа в "Туитър", че проливните дъждове от последните часове са нанесли сериозни щети в няколко провинции, но човешките загуби са непоправими, след което призова хората да бъдат много предпазливи. 

Жена загина при наводнения в Западна Турция

Това е и първият смъртен случай при бурята Ефраин, която обхвана голяма част от страната. Центърът на Мадрид в продължение на часове беше наводнен. 

Най-засегнати бяха Естрамадура и Кастилия Ла Манча, които постепенно се връщат към нормалния ритъм на живот. Въпреки, че бурята вече отслабва в източната част на страната и Балеарските острови, все още има повишен риск за населението заради високите вълни, силните ветрове и обилните валежи.

Последвайте канала на

Калина Христова
326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини