Близо 175 литра на квадратен метър дъжд се изсипа над Златоград, предизвиквайки проблеми по инфраструктурата

  • 22 януари 2023 15:43

  • 4067
  • 1
Близо 175 литра на квадратен метър дъжд се изсипа над Златоград, предизвиквайки проблеми по инфраструктурата
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Близо 175 литра на квадратен метър дъжд се изсипа над Златоград през последните два дни.

Проливният дъжд предизвика проблеми по инфраструктурата, на места има паднали земни маси. Водите на яз. „Златоград“ са на ниво 35 см над преливника. Общински екипи разчистват засегнатите от разрушителното пълноводие терени, уточняват от общинската администрация, цитирани от БТА.

Валежите в Златоград и региона само за последното денонощие са 122 л/кв. м, според данни от Метеорологичната станция на връх Рожен. Нивото на р. Върбица е повишено, но е в рамките на речното корито и засега няма опасност от преливане. Поройният дъжд предизвика пропадане на земни маси на улици в селата Ерма река и Аламовци. Прелял водосток е наводнил гараж в с. Старцево. Паднала подпорна стена в с. Долен е нанесла поражения върху покривна конструкция на съседна къща.

Обстановката в община Златоград започва да се успокоява след спирането на валежите следобед, заяви пред БТА заместник–кметът Елмира Пехливанова.

 

Кърджали под вода заради проливен дъжд

Валери Зайцев
4067 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.22 | 17:20

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини