ЕК очаква положително решение за разширяването на Шенген

  • 05 декември 2022 11:58

  • 870
  • 2
ЕК очаква положително решение за разширяването на Шенген
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

България, Румъния и Хърватия преминаха задълбочена проверка, която показа, че изпълняват всички изисквания за присъединяване към Шенген. Това заяви днес еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон на пресконференция в отговор на въпрос.

Допълнителните проверки, поискани от някои държави, показаха, че България и Румъния са повишили още повече защитата на външните граници, добави тя. Изобщо нямаме такава информация, заяви Йохансон по повод твърдения на нидерландския премиер Марк Рюте, че българската граница може да се премине "срещу 50 евро" подкуп.

Съветът на ЕС разполага за предстоящото заседание в четвъртък с всички доклади, които показват, че България, Румъния и Хърватия изцяло изпълняват всички изисквания, посочи Йохансон.

Нидерландия блокира България за Шенген, но подкрепя Румъния и Хърватия

Тя изрази очакване гласуването на европейските министри на 8 декември да доведе до положителен за трите страни резултат.

Онези, които се съмняват в оценката на комисията, трябва да знаят, че разширяването на Шенген ще доведе до повече и по-добър контрол на границите, заяви зам.-председателят на ЕК Маргаритис Схинас. Мит е и е нечестно да се твърди, че разширяването на Шенген ще доведе до по-малко контрол, добави той.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
870 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 12:10

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

2022.12.05 | 12:06

1
ЕК каквото и да направи за българските гьотферени е много

Добави коментар

Водещи новини