Министри от страни в Централна Европа искат външните граници на ЕС да бъдат подсилени

  • 03 октомври 2022 22:52

  • 1918
  • 2
Министри от страни в Централна Европа искат външните граници на ЕС да бъдат подсилени
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Министрите на вътрешните работи на Словакия, Австрия, Унгария и Чехия призоваха външните граници на ЕС да бъдат подсилени, за да бъде предотвратено нарастване на незаконната миграция, съобщава БТА.

На разговори в Братислава четиримата министри на централноевропейски страни също така са се споразумели за по-тясно сътрудничество по въпросите на миграцията и граничната сигурност, каза министърът на вътрешните работи на Словакия Роман Микулец. Микулец свика спешната среща, след като първо Чехия, а след това и Австрия въведоха граничен контрол по границите си със Словакия.

ЕС: Наблюдаваме пълномащабна война пред нашите граници

Чешкото правителство оправда мярката на базата на все повечето мигранти, които напоследък са навлезли в страната нелегално през Словакия. Властите във Виена след това изразиха опасения, че трафикантите на хора биха могли да отклонят маршрута си и те да започнат да преминават през Австрия вместо през Чехия напът към страни като Германия.

Микулец каза, че министрите са се съгласили, че Европейската комисия трябва да окаже по-силен натиск върху трети страни "да се борят с противозаконната миграция там, от където тя произлиза". Те също казаха, че репатрирането на мигранти към страните, през които те са влезли в Европа, трябва да бъде ускорено.

Мая Йорданова
1918 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.04 | 11:10

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.04 | 10:08

1
ОТ ТУРСКО РОБСТВО НИ ОСВОБОДИ ДЯДО ИВАН.ОТ КРАВАРСКО РОБСТВО ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ДЯДО ПУТИН!

Добави коментар

Водещи новини