"Хийтроу" предупреди за отмяната на още полети през това лято

  • 11 юли 2022 11:23

  • 680
  • 0
"Хийтроу" предупреди за отмяната на още полети през това лято
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Ръководството на "Хийтроу" (Heathrow) предупреди, че ще помоли авиокомпаниите да отменят още полети, които са планирани през това лято от и до лондонското летище, предаде ДПА.

Летищният оператор не смята, че досегашното ограничаване на полетите ще помогне съществено за облекчаване на проблемите, с които се сблъскват на най-голямото летище във Великобритания.

През последните седмици там са ежедневие огромните опашки от пътници поради забавяне в обслужването. Те имат и други проблеми, сред които и с обработката и превоза на багажа. 

"Бритиш еруейз" отменя още стотици летни полети

Близо 6 милиона пътници са преминали през "Хийтроу" през юни, информира Ройтерс. Ръководството на летището се извини за "неприемливото ниво на обслужване" през последните седмици.

"Ще анализираме промените, които авиокомпаниите са направили в своите полетни разписания за това лято в отговор на изискването от страна на правителството. Ако се наложи, ще поискаме от тях да направят още промени", заяви главният изпълнителен директор на "Хийтроу" Джон Холанд-Кей.

По време на пандемията от коронавирус пътуващите рязко намаляха, което доведе до ограничаване на броя на полетите и до съкращения на персонал.

Сега търсенето се увеличава, но летищата и авиокомпаниите не успяват да поемат целия пътникопоток заради недостиг на кадри.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
680 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини