"Бритиш еруейз" отменя още стотици летни полети

  • 06 юли 2022 07:22

  • 1607
  • 3
"Бритиш еруейз" отменя още стотици летни полети
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Компанията "Бритиш еруейз" съобщи, че ще отмени още стотици полети през лятото, след като според нея се е оказало, че предишните стъпки за съкращаване на разписанието на самолетите не са се оказали достатъчни за решаване на проблемите с пътуванията, предаде Асошиейтед прес.

Новината ще засегне десетки хиляди пътници, възнамеряващи да летят от лондонските летища Хийтроу и Гетуик.

През пролетта въздушният превозвач обяви, че ще отмени 10 процента от полетите си между април и октомври, за да не се стига до ситуации, при които да трябва да се отменят полети в деня на заминаването им.

Така делът на отменените летни авиорейсове се увеличава на около 11 процента. "Бритиш еруейз" заяви, че ще предложи на клиентите си да им върне обратно платените суми или възможност да запазят билет за друг полет.

Летищата в Европа, САЩ и на други места страдат от липса на служители на всякакви длъжности, от носачи на багаж до охранители. Липсите в съчетания с рязко увеличилите се пътувания след отмяната на ограниченията срещу разпространението на коронавируса в много страни по света доведоха до дълги опашки на летищата и отлагания на полети.

Полет на "Бритиш еруейз" кацна аварийно в Азербайджан

Отмяната на полетите на "Бритиш еруейз" последва и решение на служителите на летище Хийтроу, взето с гласуване, да излязат в стачка за по-добри възнаграждения. В момента се доуточняват датите ѝ, но се очаква тя да се състои в разгара на летните отпуски.

Калина Христова
1607 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.06 | 14:24

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.07.06 | 10:28

2
SAS банкрутирал вчера , подали заявление в Ню Юрк

2022.07.06 | 09:55

1
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИ

Добави коментар

Водещи новини