Тридневна стачка на летище "Хийтроу"

  • 18 ноември 2022 17:04

  • 45464
  • 3
Тридневна стачка на летище "Хийтроу"
© getty images

Тридневната стачка на наземния персонал на лондонското летище "Хийтроу" започна днес, като паралелно до догодина бяха удължени протестните действия на британските пощенски служители, което евентуално ще засегне и коледно-новогодишните празници, предаде Франс прес.

Стачките, които са свързани основно с работните заплати, но и с условията на труд, следват една след друга в почти всички сектори във Великобритания на фона на значителната инфлация от 11 на сто, предаде БТА.

"Летище "Хийтроу" се подготвя за големи нарушения от днес, след като служителите по обработка на багажа, наети от доставчика на услуги "Мензиес" (Menzies) решиха да стачкуват", се посочва в комюнике от вчера на синдиката "Юнайт" (Unite).

Стачката ще доведе до нарушения и закъснения, които ще "засегнат най-вече полетите, излитащи от терминали 2,3 и 4 на "Хийтроу" и авиокомпаниите "Еър Канада" (Air Canada), "Американ еърлайнс" (American Airlines), "Луфтханза" (Lufthansa), "Суис еър" (Swiss Air), "Еър Португал" (Air Portugal), "Остриън еърлайнс" (Austrian Airlines), "Куонтас" (Quantas), "Иджипт еър" (Egypt Air), "Ер Лингъс" (Aer Lingus) и "Финеър" (Finnair).

Служителите на "Хийтроу" започват 72-часова стачка в петък

Говорител на "Хийтроу", с когото АФП се е свързала днес, обаче е заявил, че последствията от стачката ще са минимални, а "засегнатите компании вече са взели мерки, за да се справят със стачката и не се очаква отмяна на полети".

Наред с това пощенските служители удължиха предвидените стачни действия до 2023 година и това може да се отрази на доставките на писма и колети през периода на коледно-новогодишните празници.

Служителите на британската държавна компания "Поуст офис" (Post Office) са решили да удължат стачката си до идната година, според комюнике на Съюза на комуникационните работници.

"Стачките в британските пощенски служби от тази година ще продължат и през 2023 година, тъй като служителите се борят със значителен спад на реалните заплати (коригирани спрямо инфлацията)", се посочва в публикуваното вчера комюнике на профсъюза.

Служителите на "Роял мейл" (Royal Mail) също предвиждат да продължат започналата преди месеци стачка. Компанията е в трудна ситуация и неотдавна обяви, че освобождава хиляди служители.

Коледното пазаруване може да бъде нарушено и от обявената стачка на охранителите на големите лондонски магазини за луксозни стоки "Хародс"(Harrods).

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
45464 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.20 | 23:35

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.20 | 23:34

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.18 | 19:11

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини