Евродепутатът Иво Христов: Парите по нашия план може да се бавят заради ветото над РСМ

  • 28 май 2022 19:08

  • 855
  • 4
Евродепутатът Иво Христов: Парите по нашия план може да се бавят заради ветото над РСМ
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

За огромен външен натиск по темата Северна Македония призна наскоро президентът Румен Радев. Европейските държави директно я обвързват с войната в Украйна и влиянието на Русия. Преди месеци евродепутатът Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка предупреди, че тази тема е разменна монета в разговорите, свързани с Плана за възстановяване и развитие. Днес тези думи бяха потвърдени и от бившия премиер Бойко Борисов.

"Самият факт, че парите по нашия план се бавят, логично може да бъде свързан с условията по нашето вето", коментира евродепутатът и бивш началник на кабинета на президента - Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка в предаването "Говори сега" по БНТ.

Лена Бориславова: Препотвърдихме обещанието, че темата за РС Македония ще мине през НС

Самият факт, че парите по нашия план се бавят, логично може да бъде свързан с условията по нашето вето, смята Христов.

Залогът да съхраним своята история, език, култура и самочувствие е много по висок от този да вложим пари в своята бедстваща икономика.

Ние задлъжняваме все повече и повече, обещанията са щедри, всички пожари се гасят с обещания за помощи, допълни евродепутатът.

Коалицията не желае да поеме отговорност за ветото, тъй като би загубила външна подкрепа, ако устои ветото, то тогава ще загуби вътрешна подкрепа и при тази ситуация търси с кого да сподели тази отговорност. С високата степен на доверие и с авторитета си, президентът пречи на всички - той няма никакво основание да свиква КСНС. Веднъж ударили на камък там, хората от правителството търсят да прехвърлят "горещия картоф "в кабинета и търсят как останалите партии да се произнесат по темата, обясни Христов.

Според него и четирите партии рискуват да загубят гласове при евентуални предсрочни избори и ще търсят стабилност.

И както бе намерена лукавата формулировка изпращане на военно-техническа помощ, така и в случая ще търсят формулировка, която да удави рибата в мътна вода, смята евродепутатът.

Мая Йорданова
855 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.05.28 | 19:20

1
Забавете българските вноски към ЕС.

2022.05.28 | 19:20

2
Без друго са ни овътрили да плащаме солидарно кредитите на Гъpция, Итaлия, Иcпания и Поpтугалия по плана за възcтановяване.
PaulaFox

2022.05.28 | 19:32

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062
Great

2022.05.28 | 20:58

4
Никакви пари не заслужаваме бе, тъпанар!

Добави коментар

Водещи новини