Коалиционният съвет заседава - Северна Македония е във фокуса

  • 27 май 2022 07:03

  • 696
  • 6
Коалиционният съвет заседава - Северна Македония е във фокуса
© Novini.bg/ Canva

Заседание на коалиционния съвет ще се проведе в последния ден от седмицата.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1235

Темата Северна Македония ще е във фокуса на обсъжданията в коалицията.

Заседанието, което трябваше да се проведе във вторник, се отложи за днешния петък.

По думите на депутати от управляващото мнозинство - заради настояването на "Има такъв народ" на него да присъства поканен от формацията експерт по спорните въпроси между България и РСМ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
696 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Прожектор

2022.05.27 | 15:04

6
Няма как РСМ да получи одобрение за ЕС от България, докато не се раздели с антибългарската си държавна идеология ! Но предвид геополитическия натиск на ЕС и САЩ, това не означава, че управляващите ни не трябва да демонстрират загриженост и готовност за периодични преценки на преговорния процес с РСМ.
Стамболов

2022.05.27 | 14:52

5
Държавното ръководство на РСМ продължава да провежда образователна, медийна, вътрешна и междусъседска политика, базирани на югокомунистическа идеология, която насажда омраза и дискриминация към хората с българско етническо самосъзнание. За оправдаване и оневиняване на тази дискриминационна и недобросъседска политика нейните идеолози прикриват или просто отричат българското културно- историческо наследство на географския регион "Македония". Така че няма как РСМ да получи одобрение за ЕС от България, докато не се раздели с тази антихуманна държавна идеология ! Но предвид геополитическия натиск на ЕС и САЩ, това не означава, че управляващите ни не трябва да демонстрират загриженост и готовност за периодични преценки на преговорния процес с РСМ.
ARMAKEDON

2022.05.27 | 12:41

4
VETTO MONKEYDONIA FOREVER !!!
Гого

2022.05.27 | 09:31

2
Защо някой от нашите “Държавници” не каже на ЕК да натискат С. Македония, а не страната членка България да промени позицията си, при очевадните нарушения от тези “братя”!? Позволяваме нас да ни пресират, а не тези които се гаврят с историята ни и показват явна омраза единствено към българите! Без тънки сметки, моля!!!!
Руми

2022.05.27 | 10:19

3
Подкрепям. Истината е, че нашите политици са по-лабилни от северномакедонските и се огъват първи.

2022.05.27 | 08:59

1
Един експерт непрекъснато да ходи с кире, щото той е невменяем.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини