Коалиционният съвет се събира заради ветото на РС Македония за ЕС

  • 27 май 2022 19:17

  • 1408
  • 5
Коалиционният съвет се събира заради ветото на РС Македония за ЕС
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

"Очакваме да чуем какво ще се случи на този съвет и защо въобще по темата Република Северна Македония (РСМ) има такъв съвет. Позицията на ИТН е потвърдена, ние няма да мръднем от нея. Едно от нещата, които трябва да се случат в РСМ като гаранция за старт на някакъв процес, е да отворят Конституцията и да запишат, че българите са народ в страната с равни права". Това заяви Станислав Балабанов от Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен на влизане в Министерски съвет.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 567

"Според мен не трябва да има такъв, след като има ясна позиция“, изтъкна той.

Коалиционен съвет обсъжда антикризисните мерки на правителството

Балабанов предупреди, че обратното броене на търпението е стартирало. Той предупреди ПП да престанат да си мислят, че управляват еднолично, а не в коалиция, с подписано коалиционно споразумение.

Преди това ген. Атанас Атанасов от Демократична България заяви, че Украйна може да не влезе в ЕС заради РСМ. 

"За съжаление в този момент няма изгледи да се вдигне ветото. Нашите партньори от Македония не помагат за това по никакъв начин“, коментира той.

Темата отново е на дневен ред, след като премиерът Кирил Петков поиска президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет за Национална сигурност.

Мая Йорданова
1408 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
баба гицка

2022.05.27 | 22:07

3
клоуна слави ще се надупи на прокопа и божков и подлоста ще продължава да управлява
ЯЖ ПИЦКА

2022.05.28 | 06:26

5
баба гицка
ARMAKEDON

2022.05.28 | 06:25

4
VETTO MONKEYDONIA FOREVER !
Ганчо

2022.05.27 | 22:03

2
Мишки
Решението

2022.05.27 | 21:35

1
Българското правителство трябва да обясни на ЕС, че държавната политика на РСМ все още е базирана на югокомунистическа идеология, която възпитава в омраза и репресиране на хората с българско самосъзнание т.е. в погазване на човешки права. Така че докато не бъдат приети и законодателно утвърдени базовите български условия "4+1", няма предпоставки за започване на преговорен процес. Вместо да ни дава "гаранции", просто ЕК би могла да поеме контрола над изпълнение на тези предварителни условия. И оттук нататък тя, а не България да се занимава с въпроса за готовността на РСМ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини