Петима са загиналите при експлозия в химически завод в Словения

  • 12 май 2022 22:21

  • 1295
  • 0
Петима са загиналите при експлозия в химически завод в Словения
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Петима души са загинали при експлозия в химически завод в Словения, съобщи БТА, като се позова на ръководството и на спасителните служби.

Шестима работници са пострадали. Един от тях е в тежко състояние.

Цистерна е експлодирала тази сутрин в завода при разтоварване на химически продукти, предизвиквайки пожар, заяви представител на пожарната.

Има опасения, че четирима души са мъртви в резултат на взрив в химически завод в Словения

Огънят е бил потушен още преди обяд. Сградата на завода е понесла сериозни щети.

По-рано словенските власти съобщиха, че четирима души са изчезнали и вероятно са мъртви, а около 20 са ранени, вследствие на инцидента.

В основания през 1954 г. завод "Меламин" в Кочевие работят близо 200 души, отбелязва АФП.

Местни жители казаха, че експлозията е разтърсила целия район. Градът, който се намира на около 55 километра югоизточно от столицата Любляна, е с население 8000 души.

Заводът "Меламин" произвежда  химически продукти като меламинови смоли за производство на хартия, за строителната, дървообработващата, каучуковата и лаковата промишленост, за импрегнирана декоративна хартия за мебелната индустрия и импрегнирани материали за производство на обувки.

Словенската информационна агенция СТА определи експлозията като "най-тежкия индустриален пожар в най-новата история" на страната. В Словения от 1995 г. са регистрирани общо 17 промишлени пожара, които са нанесли предимно материални щети.   

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини