Има опасения, че четирима души са мъртви в резултат на взрив в химически завод в Словения

  • 12 май 2022 18:25

  • 314
  • 2
Има опасения, че четирима души са мъртви в резултат на взрив в химически завод в Словения
© Getty (архив)

Най-малко четирима души са изчезнали и има опасения, че са починали, а около 20 са ранени след експлозия в химически завод в Югоизточна Словения, предаде АП, цитирана от БТА.

Властите съобщиха, че още двама души са в болница в критично състояние с тежки обгаряния след взрива в Кочевие, за който бе съобщено към 8,30 часа тази сутрин. В завода "Меламин" работят около 200 души.

Шефът на компанията Сречко Щефанич каза, че спасителните екипи издирват четиримата изчезнали. "Шансовете да са оцелели са малки", каза той.

Двамата души в критично състояние са прехвърлени в болница в Любляна.

Не е ясно за момента какво е причинило експлозията. Властите, които първоначално помолиха хората да не излизат, след това обявиха, че предварителните тестове са показали, че няма опасност за общественото здраве.

Местните жители казаха, че експлозията е разтърсила целия район. Градът, който се намира на около 55 километра югоизточно от Любляна, е с население 8000 души.

Телевизия N1 съобщи, че местният съвет за извънредни ситуации е заседавал извънредно.   

Допреди обед огънят е потушен. Сградата на завода сериозно е пострадала от пожара.

Заводът "Меламин" произвежда  химически продукти като меламинови смоли за производството на хартия, за строителната, дървообработващата, каучуковата  и лакова промишленост, импрегнирана декоративна хартия за мебелната индустрия и импрегнирани материали за производство на обувки.

Словенската информационна агенция описва експлозията като „най-тежкия индустриален пожар в най-новата словенска история“. Общо 17 промишлени пожара са регистрирани от 1995 година, които нанасят предимно материални щети, допълва агенцията.   

Двама души загинаха при взрив във фабрика в Северозападна Турция

 

Валери Зайцев
314 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.12 | 18:52

1
Хайде да видим кой го взриви май Руснаците ще са пак виновни.

2022.05.12 | 19:06

2
Тъпак

Добави коментар

Водещи новини