Най-малко 26 са вече загиналите в експлозията в хотел в Хавана

  • 07 май 2022 20:24

  • 1624
  • 0
Най-малко 26 са вече загиналите в експлозията в хотел в Хавана
© Getty (архив)

Роднини на изчезнали хора отчаяно търсеха днес свои близки след експлозията в един от най-луксозните хотели в кубинската столица Хавана - "Саратога", броят на жертвите на която достигна днес вече 26 души, предаде АП, цитирана от БТА.

Близките проверяваха моргите, болниците, а когато не откриваха близките си се връщаха до частично разрушения хотел, където спасители с кучета търсеха оцелели.

Според кубинската държавна телевизия взривът е бил причинен от камион, който е доставял природен газ на хотела, но не е ясно как се е възпламенил този газ, отбелязва Асошиейтед прес.

Хотелът е бил в ремонт и вътре не е имало туристи, заяви губернаторът на Хавана Рейналдо Гарсия Сапата.

Служители от градската управа, цитирани от местния новинарски сайт "Кюбадибейт", потвърдиха днес, че броят на жертвите е нараснал до 26 души. Сред жертвите има четири деца и бременна жена.

Експлозия взе жертви в хотел в Хавана

Спасителите продължиха да работят през изминалата нощ и през днешния ден в търсене на оцелели, използвайки стълби, за слизат в  подземния етаж на хотела, а тежки строителни машини премахваха части от фасадата на сградата, за да им осигурят достъп.

Валери Зайцев
1624 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини