Десетки хиляди на протест срещу COVID ограниченията в Германия

  • 04 януари 2022 13:47

  • 3113
  • 3
Десетки хиляди на протест срещу COVID ограниченията в Германия
© Getty images

Властите в югозападната германска провинция Баден-Вюртемберг предупредиха да не се провеждат неразрешени демонстрации срещу ограниченията за справяне с коронавируса, след като над 50 хиляди души участваха в протести вчера, съобщи БТА.

Регионалният министър на вътрешните работи Томас Щробъл актуализира днес оценката си за броя на хората, взели участие в митингите. Числата са значително по-големи от съобщените снощи. Вътрешният министър на Баден-Вюртемберг каза пред обществената телевизия А Ер Де, че в провинцията е имало около 170 демонстрации, охранявани от над 2500 полицаи.

Полицията в Амстердам разпръсна неразрешен протест срещу антиковидните мерки

"Протестите сега са един много, много голям феномен", заяви Щробъл. Той предупреди, че нарушителите на правилата, забраняващи големи събирания, ще бъдат глобявани.

"Върховенството на закона все още е в сила. . . Всеки, който организира (подобен протест), подлежи на наказание", подчерта Щробъл и добави, че екстремистите са внимателно следени.

Вчера вечерта десетки хиляди хора участваха в протести и в други германски провинции срещу ограниченията за справяне с коронавируса и плановете на правителството за въвеждане на задължителна ваксинация. В североизточната провинция Мекленбург - Предна Померания, която се превърна в епицентър на демонстрациите през последните седмици, по данни на полицията са протестирали около 12 хиляди души.

В провинция Тюрингия по улиците са излезли около 17 хиляди човека. Десетина хиляди души са протестирали в Бавария, а към 2500 - в град Магдебург, провинция Саксония-Анхалт. Насилие е избухнало на протестите в Магдебург и в провинция Саксония, в източната част на Германия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3113 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ne

2022.01.04 | 14:25

3
e to e iasno tce tova e 30 procenta ot germancite demek gramotnite ostahalite 70 procenta oligofreni sa vaksinirani i te ne znaiat zashto no svobodata uvajaemi se postiga sas orajie a ne sas protesti.
gogo

2022.01.04 | 14:24

2
10 000 MALOUMNIKA

2022.01.04 | 14:19

1
Усещат как ги спасяват

Добави коментар

Водещи новини